Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Προκαλεί και πάλι ο Χουλουσί Ακάρ: "Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι"

Τη μεγαλομανία της Άγκυρας επέδειξε εκ νέου ο Χουλουσί Ακάρ, καθώς παρουσίασε την Τουρκία ως «προστάτιδα δύναμη», που κάποιοι επιχειρούν να «καταπολεμήσουν», αλλά χάρη στην ισχυρή της αμυντική βιομηχανία είναι μια δυνατή χώρα. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απείλησε ότι «το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι» βάζοντάς τα με τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σουηδία και τη Φινλανδία...Αιχμές κατά των ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Δεν μπορέσαμε να πάρουμε ακόμη και αυτά που έχουμε πληρώσει από χώρες που λέγαμε ότι είναι φίλοι μας και σύμμαχοι μας, δυστυχώς ακόμη και τώρα» σχολίασε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, αφήνοντας αιχμές κατά των ΗΠΑ για τα F-16.

«Ακόμη και να ''σκάσουν'' και να ξεσπάσουν... πλέον το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι… Θα κατασκευάσουμε και το αεροσκάφος μας, και τη μηχανή μας (για το αεροσκάφος) και τον πύραυλο μας... και το αεροσκάφος μας το Κόκκινο Μήλο («Kizilelma») θα πραγματοποιήσει πτήση» (σ.σ «Κόκκινο Μήλο», είναι το όνομα του νέου UAV του Ερντογάν).

Σύμφωνα δε με τον Ακάρ «αυτή τη στιγμή η εθνική μας αμυντική βιομηχανία έχει φτάσει στο 80%. Αυτό είναι μια μεγάλη ασφάλεια και εγγύηση για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, για τον στρατό μας για την Τουρκία, αλλά και για τους άλλους που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εμάς και φίλους και αδέλφια μας που περιμένουν βοήθεια από εμάς».  «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»«Στην ''Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου'', στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε κάνει ό,τι πρέπει να γίνει για να προστατεύσουμε τα δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Στην στεριά, στην θάλασσα, στους αιθέρες. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε» ανέφερε ο Ακάρ.     

«Εμείς δεν είμαστε υπέρ του πολέμου. Εμείς λέμε ειρήνη, λέμε διάλογο. Λεμέ να συνομιλήσουμε και θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με ειρηνικό τρόπο και με διάλογο.

Όμως από την άλλη λεμέ ότι με κανένα τρόπο δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα και το δίκαιο μας αλλά και των Κυπρίων αδελφών μας» ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός. 

«Σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα δεν επιτρέψαμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτό να το ξέρουν όλοι» επανέλαβε προκλητικά ο Ακάρ.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Βολές και κατά Σουηδίας – Φινλανδίας «Είπαν ότι θα βγάλουν από την Φινλανδία και την Σουηδία τους τρομοκράτες και θα άρουμε το εμπάργκο (οπλών) που είχαν επιβάλει στην Τουρκία. Τώρα απαιτούν από το κοινοβούλιο μας περιμένουν έγκριση για να συμμετέχουν αυτοί (Σουηδία, Φιλανδία) στο ΝΑΤΟ. Εμείς δεν λέμε κάτι, λέμε μόνο: ‘να κάνετε αυτό που πρέπει’, τόσο απλό είναι».   

«Απέναντι στις ποταπές ενέργειες, εναντίον των ανήθικων και τους αναξιοπρεπείς οι οποίοι καίνε το Κοράνι υπάρχει η Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ