Ερντογάν
Ελληνοτουρκικά

“Η Τουρκία απειλεί τον εταίρο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα”: Πολεμικές απειλές από τον Ερντογάν και τον Χουλουσί Ακάρ

Ανταπόκριση του Erkan Pehlivan στην Frankfurter Rundschauαπό την Άγκυρα αναφέρεται στις πρόσφατες απειλές του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν  κατά της Ελλάδας.

Σχολιάζουν ότι τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο τη διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και το μέλλον της διχοτομημένης -λόγω της τουρκικής εισβολής- Κύπρου.

Τίτλος: Η Τουρκία απειλεί τον εταίρο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, και υπενθυμίζει την ιστορική ήττα –  Türkei droht Nato-Partner Griechenland und erinnert an historische Niederlage

Στη συνέχεια υπό τους ενδιάμεσους τίτλους «Ο Ερντογάν απειλεί με πυραυλική επίθεση» και «Η Ελλάδα οφείλει να θυμάται την ήττα της στο παρελθόν» αναφέρεται στις απειλές του Τούρκου ηγέτη περί πυραυλικής επίθεσης, εάν δεν «κάτσει φρόνιμα» η Αθήνα.

Αναφέρεται επίσης και στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί ΑΚάρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού ότι η Ελλάδα πρέπει να διδαχθεί από την ιστορία και να μην μπαίνει σε νέους μπελάδες.

Ο δημοσιογράφος διευκρινίζει ότι η αναφορά έχει να κάνει με τη Μικρασιατική Εκστρατεία του 1919 όταν «η Ελλάδα προσπάθησε να καταλάβει την Ανατολία» και τελικά ηττήθηκε με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί ο ελληνικός πληθυσμός από τη Σμύρνη το 1922.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ