Κόσμος

Ινδία: Συνετρίβησαν ρωσικό Sukhoi και γαλλικό Mirage - Ερευνάται αν συγκρούστηκαν στον αέρα (βίντεο)

Δύο μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ινδίας, ένα Sukhoi Su-30 ρωσικής κατρασκευής κι ένα γαλλικό Mirage 2000, συνετρίβησαν το πρωί του Σαββάτου στη Μορένα της κεντρικής πολιτείας Μάντια Πραντές. Τα δύο από τα τρία μέλη του ενός αεροσκάφους πρόλαβαν και εκτινάχθηκαν με ασφάλεια, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση του τρίτου ατόμου, ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες για την κατάσταση του πληρώματος του έτερου αεροσκάφους.

Βίντεο από τη σκηνή, που τράβηξαν ντόπιοι στη Μορένα, παρουσιάζει τα συντρίμμια των αεροσκαφών, που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Gwalior.«Ένα αεροσκάφος Sukhoi-30 και ένα Mirage 2000 συνετρίβησαν κοντά στη Μορένα της Μάντια Πραντές. Έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» δήλωσαν πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας. Η IAF διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί αν υπήρξε σύγκρουση στον αέρα ή όχι.

"Τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Gwalior στο MP, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη άσκηση", πρόσθεσαν οι πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ