Κόσμος

Λονδίνο: Πυρκαγία έκανε «στάχτη» εκκλησία «πολιτιστικό θησαυρό»

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη η εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Λονδίνο, η οποία είχε χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Για την κατάσβεση της φωτιάς έδωσαν μάχη 80 πυροσβέστες οι οποίοι, όμως, δεν κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφή της εκκλησίας καθώς η οροφή της κατέρρευσε, όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής του Λονδίνου δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τη φωτιά για την οποία παραμένει άγνωστη η αιτία της.

Η εκκλησία είχε ανεγερθεί το 1846 και σχετίζεται τόσο με τον συγγραφέα Λούις Κάρολ όσο και με τον γιο της βασίλισσας Βικτώριας, τον πρίγκιπα Λεοπόλδο.

Η εκκλησία είχε επιβιώσει μετά από χτύπημα που δέχθηκε από βόμβα το 1941 κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τις εργασίες αποκατάστασης να ολοκληρώνονται το 1955.

Η εφημέριος της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου δήλωσε «συντετριμένη» από την καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»