Κόσμος

Η Ρωσία βλέπει τον Μπάιντεν ως κλειδοκράτορα για τον τερματισμό του πολέμου

Ως κλειδοκράτορα βλέπει η Μόσχα τον Τζο Μπάιντεν, καθώς θεωρεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να επηρεάσει το Κίεβο.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν έχει το κλειδί για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία κατευθύνοντας το Κίεβο, αλλά η Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής δεν είναι διατεθειμένη να το χρησιμοποιήσει. Αντ’ αυτού οι ΗΠΑ «διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία».

Η Μόσχα έχει στο παρελθόν κατηγορήσει την Ουκρανία ότι λαμβάνει εντολές από την Ουάσινγκτον και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ παρατείνουν τη σύγκρουση με το να εφοδιάζουν το Κίεβο με όπλα. Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η Μόσχα εξαπέλυσε τον πόλεμο και ότι η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί μόνο εάν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της.

Η Μόσχα στο παρελθόν έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι λαμβάνει εντολές από την Ουάσιγκτον. Επίσης, κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τη σύγκρουση προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως δεδομένου ότι η Μόσχα εξαπέλυσε τον πόλεμο, είναι αυτή που μπορεί να τελειώσει τις συγκρούσεις αποσύροντας τα στρατεύματά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κρεμλίνο απέρριψε επίσης την κίνηση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν την οργάνωση μισθοφόρων Wagner διεθνή εγκληματική οργάνωση, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον «δαιμονοποιεί» την οργάνωση εδώ και χρόνια χωρίς καμία βάση.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την Ιαπωνία δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας καθώς η Ρωσία προσαρμόζει τη ζωή με βάση τέτοιου είδους περιορισμούς. Το Τόκιο ανέφερε σήμερα ότι αυστηροποιεί τις οικονομικές του κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μετά το τελευταίο κύμα φονικών πυραυλικών επιθέσεων σε βάρος της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ