Κόσμος

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος APSTAR-6E άλλαξε τροχιά

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος APSTAR-6E αποσπάστηκε πρόσφατα από το ανεξάρτητο όχημα προώθησης του, αρχίζοντας την αλλαγή πορείας της τροχιάς του, μέσω ηλεκτροκίνησης. Αυτό αναφέρει η Κινεζική Κοινοπραξία Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CASC), που έχει αναπτύξει τον δορυφόρο. 

Ο δορυφόρος APSTAR-6E εκτοξεύτηκε με τη χρήση ενός πυραύλου-φορέα (Long March-2C) από το Κέντρο Δορυφορικών Εκτοξεύσεων Σιτσάνγκ στις 13 Ιανουαρίου και εισήλθε επιτυχώς στην προγραμματισμένη πορεία της τροχιάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για έναν εμπορικό δορυφόρο νέας γενιάς, με μεγάλη απόδοση, υψηλή αποτελεσματικότητα και μεγάλο βαθμό οικονομικού κόστους-απόδοσης, ενώ ο APSTAR-6E είναι ο πρώτος κινεζικός δορυφόρος αυτόνομης αλλαγής της συνολικής τροχιάς του, όπως ανακοίνωσε το CASC.

Μετά την αποκόλλησή του από το ανεξάρτητο όχημα προώθησής του, ο δορυφόρος θα μεταπέσει στην τροχιά συγχρονισμού του, μέσω των δύο συστημάτων ηλεκτροκίνητης προώθησης που διαθέτει.

Ο δορυφόρος θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την παροχή οικονομικά αποδοτικών ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...