Κόσμος

Ισραήλ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιμετωπίσει την ιρανική απειλή- "Βρίσκεται πλέον στην πύλη της Ευρώπης"

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, κάλεσε τα μέλη του ΝΑΤΟ να σκληρύνουν την στάση τους απέναντι στο ιρανικό καθεστώς, που εμπλέκεται στην προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Η κρίση υπερβαίνει τα σύνορα της Ουκρανίας. Η ιρανική απειλή βρίσκεται πλέον στην πύλη της Ευρώπης», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χέρτζογκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η ψευδαίσθηση της απόστασης δεν μπορεί πια να υφίσταται. Το ΝΑΤΟ πρέπει να υιοθετήσει την αυστηρότερη δυνατή θέση κατά του ιρανικού καθεστώτος, κυρίως μέσω των οικονομικών, νομικών και πολιτικών κυρώσεων και μιας αξιόπιστης στρατιωτικής αποτροπής», επέμεινε μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ο ουκρανικός λαός υπερασπίζεται γενναία την πατρίδα του και οι σύμμαχοι και εταίροι του ΝΑΤΟ συμβάλλουν στην υποστήριξη του δικαιώματός του στην αυτοάμυνα», δήλωσε από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ.

Πιέσεις του ΝΑΤΟ σε Ισραήλ για πιο αυστηρή στάση απέναντι στη Ρωσία


Η επίσκεψη του προέδρου Χέρτσογκ είναι ένδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Νορβηγός γενικός γραμματέας.

Ο Χέρτσογκ υπογράμμισε την ενίσχυση της συνεργασίας στο θέμα της κυβερνοασφάλειας, στον διαστημικό τομέα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και την ενεργειακή ανθεκτικότητα.

Δήλωσε ότι οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν νέα συμφωνία σε μερικούς μήνες, κάτι που παρατείνει την περίοδο συνεργασίας και διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της.

Τα μέλη της Συμμαχίας ασκούν πιέσεις στο Ισραήλ να υιοθετήσει μια πιο αυστηρή στάση απέναντι στη Ρωσία, αλλά το εβραϊκό κράτος αρνείται να εξοπλίσει το Κίεβο, φοβούμενο την αντίδραση της Μόσχας, η οποία έχει σημαντικό ρόλο στη Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ