Κόσμος

Γερμανία: Σύλληψη πολίτη για διαβίβαση πληροφοριών στη Ρωσία

Γερμανός πολίτης συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μονάχου ως ύποπτος για προδοσία καθώς κατηγορείται ότι συνωμότησε με υπάλληλο της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών για να διαβιβάσει απόρρητες πληροφορίες στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία.

Αυτός καταγγέλθηκε ότι ήταν συνεργάτης του Κάρστεν Λ., εργαζομένου στην γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβριο ως ύποπτος για τη διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας.

Ο Αρτούρ Ε., ο οποίος δεν είναι υπάλληλος γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, πιστεύεται ότι διαβίβασε πληροφορίες στην ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, τις οποίες είχε εξασφαλίσει από τον Κάρστεν Λ., σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί ήδη για τον Αρτούρ Ε., ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Γερμανίας τη Δευτέρα και προφυλακίστηκε, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Η έρευνα διεξήχθη σε στενή συνεργασία με την BND και το FBI των ΗΠΑ, κατέληγε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Οι γερμανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για αυξημένη πιθανότητα διενέργειας κατασκοπείας από τη Ρωσία, δεδομένης της αντιπαράθεσης του Κρεμλίνου με τη Δύση για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται