Τριντό
Κόσμος

Καναδάς: Διαδηλωτές πολιορκούν τον Τριντό - «Παραιτήσου» του φωνάζουν

Στην πόλη Χάμιλτον του Οντάριο, όπου έχει πάει ο Τριντό με το υπουργικό του συμβούλιο για να συζητήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης σε μια «δύσκολη περίοδο», όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί με μια πιθανή ύφεση στον ορίζοντα, αποτυπώνουν Καναδούς να γονατίζουν από τον υψηλό πληθωρισμό. Στις εικόνες διακρίνονται διαδηλωτές να κραδαίνουν σημαίες κραυγάζοντας «παραιτήσου!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ένα από τα βίντεο ο Τριντό διακρίνεται να περπατά σε κεντρικό δρόμο συνοδεία αστυνομικών, ενώ τον ακολουθούν διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

 

 

Ορισμένοι από το πλήθος κουβαλούσαν πλακάτ που έγραφαν «Γ@μ… Τριντό» και σημαίες του Καναδά, ενώ μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει «παραιτήσου» και αμέσως να σπεύδουν άλλοι να ζητήσουν από τον Καναδό πρωθυπουργό να εγκαταλείψει το πόστο του.

 

 

Σε ένα άλλο βίντεο διακρίνονται διαδηλωτές να πατούν κόρνες και να βρίζουν τον Τριντό.

 

 

Ορισμένοι εξ’ αυτών ακούγονται να «στολίζουν» με «γαλλικά» τον πρωθυπουργό καθώς επέστρεφε στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει ο ίδιος κι οι υπουργοί του. Διαδηλωτές είχαν νωρίτερα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία έξω απ’ το εστιατόριο όπου επρόκειτο να δειπνήσει ο Τριντό και το υπουργικό του συμβούλιο με ένα φουσκωτό πρόβατο, που έφερε την επιγραφή «99,8% ποσοστό επιβίωσης» σε μια πιθανή αναφορά στην πανδημία.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τριντό στη διάρκεια της πανδημίας έχουν εδώ και καιρό δεχθεί σκληρή κριτική κι έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις στον Καναδά. Στις αρχές του περασμένου χρόνου μια μεγάλη διαμαρτυρία οδηγών φορτηγών κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών για την Covid-19 παρέλυσε την πρωτεύουσα Οτάβα με τον Τριντό να καταφεύγει στη χρήση έκτακτων εξουσιών τον Φεβρουάριο για να διαλύσει τη διαδήλωση – το «Κομβόι της Ελευθερίας», όπως το αποκαλούσαν οι συμμετέχοντες -.

 

 

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στο Χάμιλτον για να συζητήσει τα σχέδιά του πριν την επανάληψη των εργασιών την επόμενη εβδομάδα της Βουλής κι ενώ οι κυβερνήτες των επαρχιών του Καναδά έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση μεγάλες αυξήσεις του ομοσπονδιακού μεριδίου στις δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εν μέσω καθυστερήσεων στα χειρουργεία και προβλημάτων έλλειψης προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας, που προκλήθηκαν εν μέρει λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...