Κόσμος

Αυστρία: "Πιέσεις" στην ΕΕ ώστε η Βουλγαρία να λάβει 2 δισ. ευρώ για να ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορά της με την Τουρκία

Η Αυστρία θα ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου η Βουλγαρία να λάβει βοήθεια 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Ράντεφ και ο Νεχάμερ είχαν συνάντηση εργασίας και επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις όπου κρατούνται οι παράτυποι μετανάστες που έχουν εισέλθει στη Βουλγαρία. Επιθεώρησαν επίσης τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα από ελικόπτερο. Η προστασία των βουλγαρο-τουρκικών συνόρων σημαίνει επίσης, προστασία των συνόρων της Αυστρίας, δήλωσε ο Νεχάμερ.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τις προσπάθειες που καταβάλλει το βουλγαρικό κράτος για την προστασία των συνόρων αυτών», δήλωσε προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Ράντεφ του είπε πόσα χρήματα θα χρειαστούν για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων. «Η Αυστρία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Βουλγαρίας και εμείς θα ασκήσουμε πίεση για να δοθούν αυτά τα δύο δισεκ. ευρώ που απαιτούνται», δήλωσε ο Νεχάμερ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ