Κοινωνία

Τουρισμός: Βρετανία και Αυστρία προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές

Πυκνώνουν οι ενδείξεις που δείχνουν πως η Ελλάδα ισχυροποιεί τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως στις προτιμήσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, αγορών. Εχοντας καταγράψει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς ανάκαμψης στη μετά την πανδημία εποχή, η δημοφιλία της εμφανίζεται να έχει εδραιωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα διεθνώς. Παραδοσιακές αγορές όπως η Βρετανία αλλά και ενισχυόμενες όπως η Αυστρία καταγράφουν υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα, ενώ επιμέρους ελληνικοί προορισμοί όπως η Κρήτη διακρίνονται και για τον θεματικό τουρισμό τους.

Τελευταία εξέλιξη, η ανάδειξη της Ελλάδας σε πρώτο, και μάλιστα με διαφορά από τους ανταγωνιστές της, προορισμό που θέλουν να επισκεφθούν οι Αυστριακοί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Αυτό προκύπτει –σύμφωνα με την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας– από έρευνα / δημοσκόπηση του ταξιδιωτικού βαρομέτρου Reisekompass 2023 που δημοσιεύθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Η έρευνα έρχεται να ενισχύσει την αισιόδοξη τάση της αυστριακής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε ήδη από το 2022. Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, για το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022, δείχνουν πως η τουριστική κίνηση από την Αυστρία προς ελληνικούς προορισμούς παρουσίασε αύξηση 13,94% σε σχέση με το 2019. Πρόκειται για στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστρίας. Παρά τις αυξήσεις των τιμών, η επιθυμία και η δυνατότητα των Αυστριακών για την πραγματοποίηση ταξιδιών αναψυχής αγγίζει ένα νέο ρεκόρ, καθώς το 89% έχει προγραμματίσει ταξίδια τόσο στην Αυστρία όσο και στο εξωτερικό. Το 16% μάλιστα σχεδιάζει να παρατείνει τις διακοπές του και κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεύτερη στο παγκόσμιο top 10 στον τουρισμό περιπέτειας, φύσης και ευεξίας η Κρήτη.

Λίγες μέρες νωρίτερα από τη δημοσιοποίηση της έρευνας για την Αυστρία, η Ελλάδα κατατάχθηκε μεταξύ των πλέον δημοφιλών προορισμών για το 2023, σύμφωνα με την Ενωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ). Συγκεκριμένα η Ελλάδα κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση στη λίστα με τους 23 κορυφαίους προορισμούς της βρετανικής ταξιδιωτικής ένωσης για τη φετινή χρονιά. Πρώτη παρέμεινε η βασική ανταγωνίστρια της Ελλάδας στην Ευρώπη, η Ισπανία. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ και έπονται η Γαλλία στην τρίτη και η Ιταλία στην τέταρτη.

Στο μεταξύ, η Κρήτη συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους προορισμούς που το 2023 θα καθορίσουν τις τάσεις στον τουρισμό περιπέτειας, φύσης και ευεξίας σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που διενήργησε η ισπανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών travel intelligence, Mabrian Technologies. Για τη συγκεκριμένη έρευνα, η Mabrian ανέλυσε την παγκόσμια εξέλιξη των τουριστικών ενδιαφερόντων και τα δεδομένα που επηρεάζουν έναν τουριστικό προορισμό, με βάση εκατομμύρια αυθόρμητες αλληλεπιδράσεις ταξιδιωτών στην πλατφόρμα TripAdvisor.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κατάταξη αυτή η Κρήτη αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από το Μπαλί της Ινδονησίας και πάνω από το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Βρετάνη, Κορσική, Ουαλλία, Σαρδηνία, Αττάλεια, Μαλδίβες και Σικελία συμπληρώνουν το top 10. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κρήτη έχει ήδη συγκεντρώσει φέτος αύξηση των αεροπορικών θέσεων κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, τόσο για τα δρομολόγια εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Οσον αφορά τη διαμονή, είναι ο προορισμός με τη δεύτερη πιο ανταγωνιστική προσφορά μέσης τιμής στα ξενοδοχεία για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τη Mabrian.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...