Κόσμος

Αντιμέτωπο με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος ολόκληρο το Πακιστάν

Αντιμέτωπο με εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα βρέθηκε το Πακιστάν νωρίς σήμερα το πρωί εξαιτίας σοβαρής δυσλειτουργίας στο εθνικό δίκτυο, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Ενέργειας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περί τις 07:34 (σ.σ. τοπική ώρα· 04:34 ώρα Ελλάδας), το εθνικό δίκτυο υπέστη απώλεια συχνότητας, η οποία προκάλεσε σοβαρή βλάβη. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του συστήματος», ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πρακτικά όλες τις μεγάλες πόλεις, ανάμεσά τους στο Καράτσι, στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, στη Λαχώρη και στην Πεσάβαρ.

Διακύμανση συχνότητας καταγράφηκε στο νότιο τμήμα της χώρας, ανάμεσα στις πόλεις Τζαμσόρο και Νταντού, όταν τέθηκαν σε λειτουργία τα συστήματα το πρωί, είπε ο υπουργός Ενέργειας Χούραμ Ντασταγκίρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo.

«Υπήρξε διακύμανση της τάσης και τα συστήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας ένα προς ένα. Δεν πρόκειται για μείζονα κρίση», διαβεβαίωσε ο κ. Ντασταγκίρ.

Η λειτουργία ορισμένων τοπικών δικτύων ήδη αποκαταστάθηκε, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ