Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν "χτίζει" στρατό από έφιππους πολεμιστές: Δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν το μυστικό στρατιωτικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο εγκατεστημένων στρατιωτικών μονάδων σε όλη τη χώρα σε μια προφανή προσπάθεια να επαναφέρει στο προσκήνιο το αρχαίο επάγγελμα των πολεμιστών ιπποτών, γράφει η The Times .

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε αριθμό ρεκόρ πυραύλων και πλησίασε πιο κοντά στον στόχο της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα . Στα παρασκήνια, ωστόσο, ο στρατός της Βόρειας Κορέας έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους σε ένα πολεμικό όργανο που δεν έχει δει από τις αρχές του 20ου αιώνα – τα πολεμικά άλογα.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας κατασκεύασαν τουλάχιστον 12 νέες πίστες ιππασίας και στάβλους σε πολλές στρατιωτικές βάσεις το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην κατασκευή άλλων 5 κατασκευών.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Πιονγκγιάνγκ έχει ξοδέψει τουλάχιστον 600.000 δολάρια σε καθαρόαιμα άλογα που εισάγονται από τη Ρωσία τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του NK News . Είναι απίθανο ότι αυτά τα κεφάλαια θα είχαν διατεθεί χωρίς τη συμβολή του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-ουν . Ο λόγος πίσω από το νέο έργο παραμένει άγνωστος.

Οι Βορειοκορεάτες είναι απίθανο να χρησιμοποιήσουν έφιππους στρατιώτες σε έναν πραγματικό πόλεμο, η βαθιά εμμονή της βορειοκορεατικής άρχουσας οικογένειας με τα άλογα και οι πρόσφατες ιππικές περιπέτειες του ηγέτη Kim Jong-un υποδηλώνουν ότι χρησιμοποιεί τα άλογα ως σύμβολο προπαγάνδας και πιθανώς για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκτροφή αλόγων για εξαγωγή.

Αν και οι περισσότερες από τις νέες πίστες ιππασίας ανήκουν σε στρατιωτικές μονάδες, θα μπορούσαν τελικά να χρησιμοποιηθούν για την εκτροφή και την εκπαίδευση αλόγων για προσωπική χρήση του Κιμ και της οικογένειάς του.

Όπως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος καλλιέργησε μια άλφα αρσενική εικόνα στη μέση της φύσης φωτογραφιζόμενος έφιππος, το κράτος της Βόρειας Κορέας δημοσιεύει συνεχώς εικόνες του Κιμ με τα άλογά του.

Το πρόγραμμα μπορεί να φαίνεται σαν σπατάλη πόρων, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει ήδη δεκάδες πολυτελείς βίλες σε όλες τις γωνιές αυτής της χώρας όπου ο πληθυσμός είναι πολύ φτωχός. Μερικές από τις βίλες της Κιμ μπορεί να παραμείνουν αχρησιμοποίητες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το λευκό άλογο είναι σύμβολο δύναμης στην κορεατική κουλτούρα. Μια προπαγανδιστική ταινία που κυκλοφόρησε το 2021 δείχνει τον Κιμ έφιππο να κοιτάζει προς τα ανατολικά από μια από τις βίλες του και να καλπάζει με μεγάλη ταχύτητα με τη σύζυγό του, την αδερφή και τους στενότερους βοηθούς του.

Η νέα κατασκευή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την πρόθεση του στρατού να αυξήσει τις περιπολίες στα σύνορα της χώρας, ίσως ως έκτακτο μέτρο που ελήφθη λόγω ελλείψεων καυσίμων.

"Τα άλογα δεν χρησιμοποιούνται πλέον στον πόλεμο, αλλά το πολεμικό άλογο είναι σημαντικό από την οπτική γωνία του να δείχνει το μεγαλείο του στρατού" είναι ένα από τα αποσπάσματα που αποδίδονται στον Κιμ και εμφανίζονται στον Ιππικό Όμιλο Mirim.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»