Κόσμος

Ισπανία: Κατασχέθηκαν 4,5 τόνοι κοκαΐνης και έγιναν 15 συλλήψεις

Το πλοίο που αναχαιτίστηκε στον Ατλαντικό, 80 ναυτικά μίλια από τα Κανάρια Νησιά και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σάντα Κρουθ της Τενερίφης είχε 4,5 τόνους κοκαΐνης. 15 οι συλληφθέντες, 2 Αλβανοί και 13 Πακιστανοί.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blume, με σημαία Τόγκο, το οποίο προερχόταν από τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με την ερτ. 

Η έρευνα στο πλοίο διενεργήθηκε από τη στιγμή που ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Τενερίφης στις 13:00 το απόγευμα της Πέμπτης, όπου έφτασε συνοδευόμενο από σκάφη της Τελωνειακής Επιτήρησης.

Η επιβίβαση στο πλοίο, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα ανοιχτά του Ατλαντικού από το Πλοίο Ειδικών Επιχειρήσεων «Fulmar» της Υπηρεσίας Τελωνειακής Εποπτείας της Εφορίας, και ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη, δεδομένης της κατάστασης της θάλασσας και των μεγάλων διαστάσεων του φορτηγού, σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιχείρηση ξεκίνησε ως αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας. Ερευνητές της Υπηρεσίας Τελωνειακής Εποπτείας, της Εθνικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Φρουράς, βάσει της ανταλλαγής πληροφοριών που παρήχθησαν μεταξύ του Κέντρου Ανάλυσης και Επιχειρήσεων του Ατλαντικού (MAOC-N) και του Κέντρου Πληροφοριών κατά της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος (CITCO), προσδιόρισαν την πιθανή εμπλοκή ένα σκάφος ύποπτου για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική.

Ως συνέπεια αυτού, η Υποδιεύθυνση Τελωνειακής Επιτήρησης της Φορολογικής Υπηρεσίας έστειλε το ειδικό πλοίο του «Fulmar» για να εντοπίσει και τελικά να επιβιβαστεί στο φορτηγό τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου στα ανοιχτά της θάλασσας.

Την ώρα της επιβίβασης παρατηρήθηκε ότι το φορτηγό μετέφερε περίπου 200 τόνους καφέ ως δηλωμένο εμπόρευμα. Εμπόρευμα πολύ χαμηλότερο από την πραγματική χωρητικότητα φορτίου του πλοίου, γεγονός που προκάλεσε την προσοχή των λιμενικών.

Στη συνέχεια, σε έλεγχο των κοινόχρηστων χώρων του φορτηγού πλοίου, διαπιστώθηκε η παρουσία απροσδιόριστου αριθμού δεμάτων από αυτές που χρησιμοποιούνται συνήθως για διακίνηση κοκαΐνης, και γι΄ αυτό συνελήφθησαν τα 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου. Δύο πολίτες αλβανικής υπηκοότητας και 13 πακιστανικής.

Οι συνθήκες επιβίβασης ήταν «πολύ περίπλοκες λόγω της κατάστασης στη θάλασσα και του μεγάλου μεγέθους του πλοίου». Παρόλα αυτά, «η ταχεία δράση του «Fulmar» και του πληρώματος του απέτρεψε μια πιθανή μεταφόρτωση των ναρκωτικών σε άλλα πλοία, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τον εντοπισμό της κρύπτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόσο οι συλληφθέντες, το πλοίο, τα ναρκωτικά και η διαδικασία συνολικά πέρασε στα χέρια του Κεντρικού Ανακριτικού Δικαστηρίου.

Αυτή η επιχείρηση, που διευθύνεται και συντονίζεται από την Εισαγγελία Καταπολέμησης Ναρκωτικών του Εθνικού Δικαστηρίου ( Audiencia Nacional), προστίθεται σε αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη λεγόμενη «Διαδρομή του Ατλαντικού» της κοκαΐνης, γνωστή για τη χρήση της από αλιευτικά σκάφη, εμπόρους και φορτηγά πλοία. , που προέρχονται από τη Νότια Αμερική, μεταφορτώνουν ναρκωτικές ουσίες στη μέση του Ατλαντικού για τη μετέπειτα εισαγωγή τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...