Κόσμος

Ινδία: Αποκεφαλίστηκαν κατά τη διάρκεια φεστιβάλ – Έξι νεκροί

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια φεστιβάλ χαρταετών στην επαρχία Γκουχαράτ της Ινδίας. Και οι έξι πέθαναν, όταν σκοινιά χαρταετών μπλέχτηκαν στον λαιμό τους, αποκεφαλίζοντάς τους. 

Σύμφωνα με τη Mirror, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τρία παιδιά, ενώ περίπου 200 άτομα έχουν υποστεί βαθιά κοψίματα και τραύματα από τους χαρταετούς. 

Πλήθος κόσμου έφτασε στην επαρχία της Ινδίας, για να πετάξει τον χαρταετό του στο φεστιβάλ Uttarayan, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, εκατοντάδες ανέβηκαν σε ταράτσες, σε σκεπές και στους δρόμους, πετώντας χαρταετούς και καταστρέφοντας τους χαρταετούς των αντιπάλων, καθώς το έθιμο επιβάλλει οι συμμετέχοντες να κόβουν με τα σκοινιά τούς τους άλλους χαρταετούς.

Ωστόσο, τα σκοινιά ήταν τόσο κοφτερά που σε πολλές περιπτώσεις μπλέκονταν γύρω από τους ανθρώπους, αποκεφαλίζοντάς τους…

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα κορίτσι μόλις δύο ετών, που ο χαρταετός της έκοψε το λαιμό με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει μέχρι θανάτου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

?Νεκρό είναι επίσης ένα κορίτσι τριών ετών που πέθανε με παρόμοιο τρόπο, καθώς και ένα αγόρι επτά ετών.

Στο ινδικό φεστιβάλ οι συμμετέχοντες προσπαθούν να κόψουν ο ένας τον χαρταετό του άλλου και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ενισχύουν το σκοινί του χαρταετού με σκόνη γυαλιού ή ακόμα και με μέταλλο.

Αυτή η πρακτική μετατρέπει τα σκοινιά σε φονικές λεπίδες…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...