Κόσμος

Ινδία: Κατεδαφίσεις κτιρίων λόγω της καθίζησης του εδάφους σε περιοχή των Ιμαλαΐων

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση κατεδάφισης στην πόλη Τζοσιμάτ των Ιμαλαΐων, όπου ρωγμές έχουν εμφανιστεί σε εκατοντάδες κτίρια λόγω καθίζησης του εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ξενοδοχεία κατεδαφίστηκαν υπό την επίβλεψη ειδικών και τοπικών αξιωματούχων, μια ημέρα αφότου διαδηλωτές διέκοψαν τις εργασίες, απαιτώντας μεγαλύτερες αποζημιώσεις.

Αποζημίωση περίπου 1.700 ευρώ αποφασίστηκε να δοθεί στις οικογένειες των οποίων τα σπίτια θα κατεδαφιστούν, όπως δήλωσε την Τρίτη ινδός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Πολλοί κάτοικοι αποδίδουν την καθίζηση του εδάφους σε κατασκευαστικά έργα στην περιοχή τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων για λογαριασμό του κρατικού ενεργειακού κολοσσού NTPC.

Η διεύθυνση της NTPC διαψεύδει πως οι σήραγγες που άνοιξαν υπάλληλοί της στην ευρύτερη περιοχή ευθύνονται για το φαινόμενο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ρωγμές έχουν αναφερθεί σε περισσότερα από 700 κτίρια στην Τζοσιμάτ, μια πόλη περίπου 17.000 κατοίκων. Οι τοπικές αρχές απομάκρυναν περισσότερους από 400 κατοίκους, των οποίων τα σπίτια κρίθηκαν κατεδαφιστέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...