Ισπανική βασιλική οικογένεια
Κόσμος

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Έφερε κοντά ξανά τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

H είδηση ότι ο εξαφανισμένος, άλλοτε βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος που ζει πλέον αυτοεξόριστος μετά την ανάμειξή του σε οικονομικά και εξωσυζυγικά σκάνδαλα, σε χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, θα μεταβεί στην Ελλάδα για την κηδεία, λειτούργησε σαν κεραυνός εν αιθρία στα Ισπανικά μέσα που ως γνωστόν αρέσκονται στα βασιλικά θέματα.

Το γεγονός ότι ο Χουάν Κάρλος έχει απομονωθεί από την Ισπανική οικογένεια κι ότι τόσο ο γιός του, πλέον βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, όσο και η σύζυγός του Σοφία, κρατούν εδώ και αρκετά χρόνια αποστάσεις από εκείνον, ήταν η αφορμή που τόσοι εκπρόσωποι των ισπανικών μέσων βρέθηκαν στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Δεν είναι τυχαίο ότι τόσες ημέρες οι άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα έδειχναν προβληματισμένοι από τον ερχομό του τέως Ισπανού βασιλιά υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση θα είναι το λιγότερο άβολη καθώς η επικοινωνία μεταξύ της οικογένειας έχει πάνω από μια πενταετία διαταραχθεί.
Η είδηση του ερχομού του – δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού η τέως ελληνική βασιλική οικογένεια είχε παίξει ρόλο στο να ανέβει κάποτε στον θρόνο – έκανε σύμφωνα με φήμες ακόμη και τους ανθρώπους του πρωτοκόλλου να αισθανθούν αμήχανα
 
Πώς θα ανταλλάξουν κουβέντες; Tι θα γίνει όταν Σοφία και Χουάν Κάρλος συναντηθούν; Tι θα πει μετά από τόσα χρόνια στα παιδιά του;
Την λύση έδωσε για ακόμη μια φορά η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία που θέλοντας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και υπό την σκιά των σκανδάλων που διέπουν τους μεγάλους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης (όπως αυτή που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο) δέχτηκε όχι μόνο να στείλει στεφάνι μαζί του αλλά και να συνοδευτεί από εκείνον στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Περνώντας μάλιστα το μήνυμα ότι η οικογένεια είναι όλη μαζί, βιώνοντας το βαρύ πένθος για τον αδελφό της, παρότρυνε τον γιό της Φελίπε να βοηθήσει τον πατέρα του που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας τόσο στην μετακίνησή του εντός της Μητρόπολης όσο και εντός των χώρων του Τατοϊου.
 
Ο καπνός της ειρήνης είχε βγει μια ημέρα πριν όταν υποδείχτηκε στον Χουάν Κάρλος να φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, ξενοδοχείο όπου διαμένει εδώ και λίγες ημέρες τόσο η Σοφία όσο και οι κόρες τους. Στο χθεσινό πάντως δείπνο στο Τudor Hall, Σοφία και Χουάν Κάρλος κάθισαν δίπλα δίπλα, βάζοντας τελεία στην μεταξύ τους διχόνοια. Είχαν δίκιο εκείνοι που σχολίασαν ότι «αναμφισβήτητα ο θάνατος του Κωνσταντίνου έφερε το άλλοτε βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας κοντά…»


 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...