Κόσμος

Ιράν: O Αλιζερά Ακμπάρι με δεμένα μάτια λίγο πριν την εκτέλεσή του

Στην εκτέλεση δια απαγχονισμού του Βρετανοϊρανού Αλιρεζά Ακμπαρί, προχώρησε η Τεχεράνη, αφού τον καταδίκασε σε θάνατο με τη κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Βρετανίας.

Την είδηση μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν το πότε και το πώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο Αλιρεζά Ακμπαρί, που καταδικάστηκε σε θάνατο με τις κατηγορίες της διαφθοράς επί της γης και εκτεταμένων ενεργειών κατά της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας μέσω κατασκοπείας για τις υπηρεσίες πληροφοριών της βρετανικής κυβέρνησης…εκτελέστηκε», ανέφερε το πρακτορείο Mizan μέσω Twitter.

Στο twitter επίσης κυκλοφόρησε βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Ακμπάρι, με ημερομηνία 13/01.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το BBC Persian,μετέδωσε ηχογραφημένες δηλώσεις του Ακμπαρί όπου έλεγε ότι ομολόγησε μετά από βασανίστηρια που υπέστη.

Τα φρικτά βασανιστήρια

«Με πάνω από 3.500 ώρες βασανιστηρίων, παραισθησιογόνες ουσίες και μεθόδους άσκησης σωματικής και ψυχολογικής πίεσης, με κατέστησαν άβουλο. Με οδήγησαν στο χείλος της τρέλας…και με ανάγκασαν να προχωρήσω σε ψευδείς ομολογίες με όπλα και απειλές θανάτου» ακούγεται στο απόσπασμα.

Η εκτέλεση του Ακμπαρί προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Βρετανίας και της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Η εκτέλεση σήμερα το πρωί από τις ιρανικές αρχές του Βρετανοϊρανού πολίτη Αλιρεζά Ακμπαρί καταδεικνύει μια ακόμα φορά την αποτρόπαια επίθεσή τους κατά του δικαιώματος στη ζωή», ανέφερε η Διεθνής Αμνηστία, καλώντας τη βρετανική κυβέρνηση να «ερευνήσει πλήρως» τις καταγγελίες περί βασανισμού του Ακμπαρί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...