Αρμενία εναντίον Τουρκία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αρμένιος Ειδικός: Είναι πολύ πιθανός ένας πόλεμος Τουρκίας-Ιράν στην χώρα

Η άρνηση διεξαγωγής ασκήσεων του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στην Αρμενία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον διάφορων αναλυτών ανά τον κόσμο. Ξέρουμε πολύ καλά πως τα συμβάντα του πολέμου του 2020 μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν έχουν αφήσει πολλά άλυτα ζητήματα. 

Τώρα, ο πολιτικός αναλυτής Στεπάν Ντανιελιάν μίλησε στην αρμένικη σελίδα ενημέρωσης News-NEWS.am για τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή και για το τι πιστεύει πως θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. 

Τι Είπε Ο Ειδικός;

Ο ειδικός δεν απέρριψε την πιθανότητα οι αρμενικές αρχές να αναγνωρίσουν στο μέλλον τα τουρκικά ή τα αζερμπαϊτζανικά ως την δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, με την εξασθένηση της Ρωσίας, η οποία ήταν σημάδι της ήττας της συμμαχικής Αρμενίας το 2020, η Μόσχα αναγκάστηκε να εισέλθει στην περιοχή μαζί με την Τουρκία.

"Στο επόμενο στάδιο, θα δούμε αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Ιράν, και ίσως ακόμη και έναν πόλεμο μεταξύ Άγκυρας και Τεχεράνης, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε συρράξεις και στο αρμένικο έδαφος," τόνισε ο αναλυτής.

"Και τι πολιτική θα πρέπει να κρατήσουν οι τωρινές αρμένικες αρχές; Πρέπει να παλέψουν και να αποκτήσουν συμμάχους ή απλά να παραδοθούν; Πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκία και να λάβουν μέρος στο τουρκικό πρόγραμμα, το οποίο παράλληλα αποτελεί και δυτικό σχέδιο. Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει την εκδίωξη της Μόσχας εκτός περιοχής. Μέχρι στιγμής εμείς ως Αρμενία πάμε κόντρα σε αυτό. Το πρόγραμμα αυτό είναι επίσης εναντίον του Ιράν," πρόσθεσε ο Ντανιελιάν.

Συνέχισε λέγοντας πως "ο Αλίγιεφ [ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν] κατάφερε να πείσει τον αρμένικο λαό να μην ελπίζει για τίποτα και για κανέναν, αφού ανέφερε πως αποφασίζει αυτός για όλα τα θέματα. Τα λεγόμενα του Αλίγιεφ περιελάμβαναν υπαινιγμούς για Ρωσία και Ιράν. Για αυτό και η Μπακού [η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν] βιάζεται να λύσει όλα τα τωρινά ζητήματα, όχι μόνο στην περιοχή της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, αλλά και στην Αρμενία, αφού το θέμα της παράτασης της παρουσίας των ειρηνευτικών δυνάμεων θα γίνει σύντομα τοπικό πρόβλημα." 

Ο Αρμένιος πολιτικός αναλυτής πιστεύει πως η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν θα βρίσκονταν ήδη στο Σιουνίκ εάν δεν υπήρχε το Ιράν. "Εάν δεν υπήρχε η Τεχεράνη, το θέμα του Σιουνίκ θα είχε λυθεί πολύ νωρίτερα. Ο διάδρομος όμως αυτός απειλεί το Ιράν," σημείωσε ο Ντανιελιάν, κλείνοντας τις δηλώσεις του.

GALLERY

Τουρκία εναντίον Ιράν
Στεπάν Ντανιελιάν
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...