Κόσμος

Πακιστάν: Διακινητές οργάνων αφαιρούσαν νεφρά από τα παιδιά που έκλεβαν

Η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων, βρίσκοντας τα ίχνη ενός 14χρονου αγοριού που είχε εξαφανιστεί για αρκετές εβδομάδες και τον είχαν αφήσει ετοιμοθάνατο μετά την αφαίρεση ενός νεφρού του.

«Μόνο όταν εντοπίσαμε τα ίχνη του, ανακαλύψαμε ότι μια επιχείρηση εμπορίας οργάνων βρισκόταν πίσω από την εξαφάνιση του αγοριού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρεχάν Ανζούμ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, στην αστυνομία της κεντροανατολικής επαρχίας Παντζάμπ.

«Το αγόρι μας είπε ότι όταν ξύπνησε ένας Άραβας βρισκόταν σε ένα φορείο δίπλα του, οπότε πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι πελάτες ήταν αλλοδαποί», τόνισε ο Ανζούμ, προσθέτοντας ότι έξι άτομα έχουν συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα θύματα μεταφέρονταν σε ένα μυστικό εργαστήριο μεταμόσχευσης οργάνων στο Ραβαλπίντι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Αυτού του είδους τα μυστικά εργαστήρια στο Πακιστάν στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαθέτουν τον ιατρικό εξοπλισμό ή την τεχνογνωσία που απαιτείται για μια μεταμόσχευση και ασθενείς έχουν πεθάνει εκεί από επιπλοκές στο παρελθόν.

«Είμαι ευγνώμων που η αστυνομία τον βρήκε εγκαίρως», είπε ο πατέρας του αγοριού στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Λαχόρη, πρωτεύουσα της Παντζάμπ, όπου είχε εξαφανιστεί.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει εντοπίσει ακόμη τους γιατρούς που ενεπλάκησαν στην εγχείρηση.

Το Πακιστάν απαγόρευσε την εμπορία ανθρώπινων οργάνων το 2010, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ