Κόσμος

Ισραήλ: Μέτρα μετά την προσφυγή Παλαιστινίων στο Δικαστήριο της Χάγης

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλλει ένα μορατόριουμ κατά μερικών κατασκευαστικών δραστηριοτήτων των Παλαιστινίων, αλλά και της χρήσης παλαιστινιακών χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να αποζημιώσει θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, αντιδρώντας σε  προσφυγή της παλαιστινιακής πλευράς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι τα μέτρα αποτελούν μία «αντίδραση στην απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής για τη διεξαγωγή ενός πολιτικού και νομικού πολέμου κατά του Κράτους του Ισραήλ».

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από μία προσφυγή των Παλαιστινίων η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να γνωμοδοτήσει για τις νομικές συνέπειες της 55χρονης κατοχής των παλαιστινιακών περιοχών από το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...