Κόσμος

ΗΠΑ: Έχασε τη μεταμόσχευση καρδιάς λόγω χιονοθύελλας

Ο Πάτρικ Χόλαντ βρισκόταν στη λίστα μεταμοσχεύσεων καρδιάς μόνο για μερικές εβδομάδες, όταν έλαβε κλήση την περασμένη Πέμπτη από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ όπου τον ενημέρωσαν ότι βρέθηκε δότης.

Ο 56χρονος άνδρας από την Αλάσκα, ο οποίος έχει συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, επρόκειτο να αποκτήσει νέα καρδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όταν έλαβε το τηλεφώνημα πως βρέθηκε συμβατό μόσχευμα, «φοβήθηκε», όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο CNN. «Και μετά ενθουσιάστηκα». Έτρεξε στο αεροδρόμιο με τον αδελφό του για να προλάβουν την πτήση τους. Εκεί, ωστόσο, ενημερώθηκε πως είχε ακυρωθεί λόγω της χιονοθύελλας.

Εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία του εξασφάλισαν μια θέση σε άλλο αεροπλάνο αφού έμαθαν για την κατάστασή του, αλλά λόγω του καιρού, αυτή η πτήση εξετράπη στο Άνκορατζ- κάτι που ο Χόλαντ αντιλήφθηκε μόνο αφού προσγειώθηκαν, όπως είπε.

Όταν κατάλαβε ότι το αεροσκάφος προσγειωνόταν «πανικοβλήθηκε» γιατί διαπίστωσε ότι η καρδιά δεν θα μπορούσε να τον περιμένει για πολύ ακόμα.

Η Alaska Airlines έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσει στον προορισμό του, αλλά η μία μετά την άλλη οι πτήσεις ακυρώνονταν «Ξέρω ότι την έχασα, το ξέρω» είπε στον αδελφό του. 

Λίγο αργότερα έλαβε τηλεφώνημα από το νοσοκομείο, που τον ενημέρωσε πως πράγματι η καρδιά θα πάει σε κάποιον άλλο.

Ο Χόλαντ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από τα 29, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή. Στη συνέχεια αντιμετώπισε διάφορες επιπλοκές που σχετίζονται με την καρδιά του.

Ο 56χρονος προσπαθεί να δει «τη θετική πλευρά των πραγμάτων», όπως λέει. Κάποιος άλλος πήρε την καρδιά και πραγματοποιήθηκε το προσωπικό χριστουγεννιάτικο θαύμα του, ενώ εκείνος πέρασε τη γιορτινή μέρα με την οικογένειά του.

«Ένα μεγάλο μέρος μου νιώθει ότι τους απογοήτευσα, μη μπορώντας να φτάσω στο Σιάτλ. Κατηγορώ τον εαυτό μου γι' αυτό» είπε, συμπληρώνοντας πως δεν περίμενε να λάβει το τηλεφώνημα τόσο γρήγορα.

Το όνειρο του Χόλαντ είναι να μπορεί να παίξει με τα παιδιά του, είπε στο CNN. Ανυπομονεί να περάσει χρόνο με την επί 17 χρόνια σύζυγό του, Χάλεϊ, η οποία τρέχει μία σελίδα στο Facebook ενημερώνοντας για τις εξελίξεις με την υγεία του. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ