Κόσμος

Κέρδη για αργό και φυσικό αέριο λόγω των αισιόδοξων μηνυμάτων από Κίνα

Κέρδη κατέγραψαν τα futures της ενέργειας την Τρίτη, διατηρώντας τα κέρδη καθώς η Ρωσία απαγόρευσε την πώληση πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε χώρες που συμμετέχουν σε ανώτατο όριο τιμών στις εξαγωγές αργού της χώρας.

Το αργό είχε ήδη βρει υποστήριξη στην αισιοδοξία που επικράτησε από πλευράς Κίνας, καθώς η χώρα είπε ότι θα άρει τις απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες και μετά από μια άγρια ​​χειμερινή καταιγίδα στις ΗΠΑ που ανάγκασε το προσωρινό κλείσιμο πολλών διυλιστηρίων του Τέξας.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, το αργό τύπου Brent κατέγραψε κέρδη 1,5%, στα 85,21 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 1,4% στα 80,65 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιανουαρίου κέρδισε 1,2% στα 5,138 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την απαγόρευση της πώλησης πετρελαίου σε χώρες που επιβάλουν πλαφόν τιμής. Η πολυαναμενόμενη κίνηση έρχεται αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα τις εισαγωγές θαλάσσιου αργού από τη Ρωσία και καθώς η ΕΕ και η Ομάδα των Επτά επέβαλαν ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού αργού εμποδίζοντας τις εταιρείες να ασφαλίζουν, να χρηματοδοτούν ή να στέλνουν πετρέλαιο με τιμή άνω των 60 δολαρίων ανά βαρέλι. Το αργό Urals, το σημείο αναφοράς της Ρωσίας, διαπραγματεύεται με μεγάλη απόκλιση σε σχέση με το αργό Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τιμές του αργού πετρελαίου βρήκαν νωρίτερα υποστήριξη από την Κίνα, η οποία έκανε τη Δευτέρα ένα βήμα προς το πλήρες άνοιγμα της χώρας για ταξίδια. Οι αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν κλειστές τη Δευτέρα για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας είπε ότι η Κίνα θα άρει την απαίτηση καραντίνας για τους επιβάτες που φτάνουν από το εξωτερικό από τις 8 Ιανουαρίου. Οι επιβάτες που φτάνουν αυτή τη στιγμή πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για πέντε ημέρες σε ένα ξενοδοχείο και στη συνέχεια τρεις ημέρες στο σπίτι τους. Προηγουμένως, οι ταξιδιώτες έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα έως και τρεις εβδομάδες.

Η ευρύτερη χαλάρωση των άλλοτε αυστηρών περιορισμών της Κίνας για τον COVID-19 έχει προσφέρει υποστήριξη για το αργό, το οποίο έχει αναπηδήσει από τα χαμηλά σχεδόν ενός έτους που διαμορφώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα. 

Ο χειμωνιάτικος καιρός "έκοψε" 1,5 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από την παραγωγή σε διυλιστήρια στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ την Παρασκευή, ανέφερε το Reuters, αν και οι διακοπές παραγωγής αναμενόταν να είναι βραχύβιες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...