Κοινωνία

Εξαπατούσαν υποψήφιους αγοραστές ακινήτων στα νότια προάστια

Στη «φάκα» της Αστυνομίας πιάστηκε το μεσημέρι ο «εγκέφαλος» σπείρας, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, αρπάζοντάς τους χρήματα.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να παγιδεύσουν τον «μαϊμού» πωλητή με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, την ώρα που ένα από τα θυμάτα του έδινε 10 χιλιάδες ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά ενός ακινήτου στη Γλυφάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το τίμημα που είχε συμφωνηθεί για την ολοκλήρωση της αγοράς ήταν 1.300.000 ευρώ.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ από την προανάκριση προέκυψε μια ακόμη υπόθεση απάτης με θύμα άλλο άτομο, το οποίο είχε δώσει προκαταβολή 15 χιλιάδες ευρώ για την αγορά οικοπέδου στην ίδια περιοχή.

Το κύκλωμα είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του στα Νότια Προάστια και προσέγγιζε ιδιώτες που ήθελαν να αγοράσουν σπίτια ή οικόπεδα.

Τα μέλη της σπείρας, αφού επιδείκνυαν πλαστά πιστοποιητικά για τις ιδιοκτησίες στη συνέχεια ζητούσαν προκαταβολή, ώστε να προχωρήσουν στην αγοραπωλησία των ακινήτων, πουλώντας στην ουσία «αέρα».

Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...