Κόσμος

Η Ολλανδία υπόσχεται στην Ουκρανία 2,5 δισ, ευρώ το 2023, κυρίως ως στρατιωτική βοήθεια

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσφέρει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας το 2023, τα χρήματα προορίζονται κυρίως για στρατιωτική βοήθεια. Σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι «σχεδόν 2 δισ. προορίζονται για στρατιωτική υποστήριξη». «Τα υπόλοιπα θα πάνε για ανθρωπιστική βοήθεια και ανασυγκρότηση υποδομών», πρόσθεσε.

«Η ακριβής χρήση της συνεισφοράς εξαρτάται από τις ανάγκες των Ουκρανών και, ως εκ τούτου, από τη διεξαγωγή του πολέμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Όσο η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ολλανδία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία», σε στρατιωτικό, ανθρωπιστικό και διπλωματικό επίπεδο, έγραψε ο Ρούτε στο Twitter, σημειώνοντας ότι μόλις συζήτησε αυτό το θέμα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Άμυνας Kajsa Ollongren είπε ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει παράσχει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Εγγλέζοι θέλουν χρήσιμους ηλίθιους - The Spectator: Μόνο ένας στρατός στην Ευρώπη είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Ρωσία ο τουρκικός

Οι προφητείες των Ορθόδοξων Αγίων μας για ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη θα βγουν σίγουρα αληθινές όπως και το ότι η...
Αθλητισμός 0

«Μαύρη Πέμπτη» γράφουν οι Ισπανοί μετά τον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα και τον αποκλεισμό τους - Ο Αντετοκούνμπο σε τρομακτική φόρμα, αποθεώνεται από τη FIBA

Η ιστορική ήττα της Ισπανίας από την Ελλάδα στο Eurobasket 2025 σηματοδοτεί το τέλος μιας κυρίαρχης εποχής για το...