Κόσμος

Αυτή είναι η πιο ακριβή Ferrari F40 που έχει πωληθεί ποτέ

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, η Ferrari F40 των φωτογραφιών, είναι από τις πιο ακριβές που έχουν πωληθεί ποτέ, ενώ βρήκε το νέο της ιδιοκτήτη σε δημοπρασία που διοργάνωσε η RM Sotheby’s στο Μαϊάμι. Πως όμως και έτσι; Βασικά, για δύο λόγους. Ο ένας είναι πως ο πρώτος ιδιοκτήτης της ήταν ο ιδρυτής της Microsoft, ο Paul Allen, ο οποίος απεβίωσε το 2018.

Σύμφωνα με τα αρχεία του αυτοκινήτου, η συγκεκριμένη F40 ήταν η 18η στη σειρά που βγήκε από την γραμμή παραγωγής και μια από τις 213 συνολικά που προορίζονταν για την αμερικανική αγορά. Κατασκευάστηκε το 1990 και το ίδιο έτος αγοράστηκε από τον Allen που ήταν ιδρυτικό μέλος του συμβουλίου της Microsoft από το 1975 έως και το 1983.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο άλλος είναι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μιας και ο Allen την οδηγούσε πολύ σπάνια και μέχρι να την πουλήσει το 2003 είχε διανύσει μόλις 1.600 χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα προστέθηκαν λίγα περισσότερα με το κοντέρ να γράφει μέχρι την ώρα της πώλησης 4.378 χιλιόμετρα.

Και κάπως έτσι η F40 του Allen πωλήθηκε για 2,95 εκατομμύρια δολάρια με την συνολική τιμή να φτάνει τα 3,25 εκ., μαζί με την αμοιβή του οίκου δημοπρασιών. Το τελευταίο το αναφέρουμε εσκεμμένα στην περίπτωση που αναρωτιέστε το κέρδος των οίκων δημοπρασιών από τέτοιους είδους πωλήσεις. Το οποίο δεν είναι καθόλου λίγο στην περίπτωση της F40, μιας και φτάνει τις 300.000 δολάρια.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ