Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Ουκρανία αποκλείει μια εκεχειρία διακοπών εάν η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της

Ο στρατός του Κιέβου βομβάρδισε σφοδρά την πόλη Ντόνετσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την εκεί εγκατεστημένη από τη Μόσχα διοίκηση. Νέα επίθεση με drone σημειώθηκε σε αεροδρόμιο στη ρωσική πόλη Κουρσκ, λέει ο Άντον Γκερασένκο, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η επίθεση δεν έχει αποδοθεί σε κανέναν. Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το θέμα της κατάπαυσης του πυρός των Χριστουγέννων "δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη". Ο Ζελένσκι ζήτησε από τη Ρωσία να αρχίσει να αποσύρει τα στρατεύματά της μέχρι τα Χριστούγεννα ως πρώτο βήμα προς μια ειρηνευτική συμφωνία, αλλά ο Πεσκόφ είπε την Τρίτη ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη με το Κίεβο έως ότου ο Ζελένσκι αποδεχτεί τις «πραγματικότητες» στο έδαφος. 64 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου αφέθηκαν ελεύθεροι από τη ρωσική κράτηση, σύμφωνα με τον Zelensky,

Ουκρανός στρατηγός απέρριψε την Πέμπτη την ιδέα μιας πιθανής ανακωχής διακοπών εάν η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της, τα οποία εντείνουν την επίθεσή τους στην περιοχή του Ντόνετσκ. " Ανακωχή από την πλευρά μας θα είναι μόνο όταν δεν θα παραμείνει ούτε ένας κατακτητής στο έδαφός μας ", δήλωσε ο Ουκρανός ταξίαρχος Αλεξέι Γκρόμοφ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία « επιδιώκει να μετατρέψει τη σύγκρουση σε παρατεταμένη ένοπλη αντιπαράθεση » και « ο κύριος στόχος του εχθρού παραμένει να καταλάβει ολόκληρο το έδαφος » της Ουκρανίας και να μην επιτρέψει την ευρωατλαντική της ενσωμάτωση, σύμφωνα με την Agerpres. Πριν από μία ημέρα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσης ότι δεν συζητείται εκεχειρία για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά στο ουκρανικό μέτωπο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

.

Οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι ο Πούτιν προετοιμάζει μια νέα μεγάλη επίθεση τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους

 

Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια νέα μεγάλη επίθεση στις αρχές του επόμενου έτους. Σε συνέντευξή του στον The Guardian, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov είπε ότι ενώ η Ουκρανία ήταν πλέον σε θέση να αμυνθεί επιτυχώς έναντι των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων που στόχευαν βασικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού δικτύου, προέκυψαν στοιχεία ότι το Κρεμλίνο προετοιμάζει μια νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση. 

Ενώ ο Ρέζνικοφ πρότεινε ότι μια νέα επίθεση θα μπορούσε να λάβει χώρα τον Φεβρουάριο, άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι που συμβουλεύτηκε ο The Guardian ανέφεραν ότι πίστευαν ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη από τον Ιανουάριο. Οι προειδοποιήσεις έρχονται εν μέσω στοιχείων ότι ο Πούτιν πιέζει να συνεχιστεί ο πόλεμος, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς drones και πυραύλων από το Ιράν.

Η εκτίμηση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προετοιμάσει μια νέα εκστρατεία πλήρους κλίμακας κατά της Ουκρανίας τους επόμενους μήνες έρχεται σε αντίθεση με τις ενημερώσεις πληροφοριών και τις πρόσφατες αναλύσεις που υποδηλώνουν τον ρυθμό του πολέμου - και τις ρωσικές προσπάθειες - θα επιβραδυνθεί. Ο Ρέζνικοφ είπε ότι τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας αύξησαν την αποτελεσματικότητά τους από 50 τοις εκατό στην αρχή του πολέμου σε 80 τοις εκατό τον Δεκέμβριο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ