Κόσμος

Αυτή είναι δουλειά: Ο Τζόνσον βγάζει 35.000 ευρώ την ώρα από ομιλίες ανά τον κόσμο

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε συνολικές αποδοχές 754.652 λιρών (877.214€) από τρεις εκδηλώσεις τον Νοέμβριο, οι οποίες λέγεται ότι χρειάστηκαν 25 ώρες και 45 λεπτά εργασίας.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 30.000 λίρες (35.000€) ανά ώρα.

Το μητρώο, το οποίο ο κ. Τζόνσον υποχρεούται να ενημερώνει όσο συνεχίζει να υπηρετεί ως βουλευτής, αποκαλύπτει επίσης ότι στον ίδιο και σε δύο μέλη του προσωπικού του παρασχέθηκαν μεταφορικά μέσα, φαγητό και διαμονή κατά τη διάρκεια των ομιλιών.

Σε «VIP εκδηλώσεις» μιλά ο Μπόρις Τζόνσον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 9 Νοεμβρίου, ο κ. Τζόνσον έλαβε 277.723,89 λίρες Αγγλίας από την αμερικανική εταιρεία επενδυτικών τραπεζών Centerview Partners LLP για μια ομιλία, ενώ στις 17 Νοεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε 261.652,34 λίρες από την ινδική εφημερίδα The Hindustan Times, για μια ομιλία και μια «δεξίωση VIP».

Και οι δύο εκδηλώσεις οργανώθηκαν μέσω του πρακτορείου Harry Walker, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως «το κορυφαίο γραφείο ομιλητών στον κόσμο» και έχει επίσης στο «καρνέ» του τους Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, καθώς και τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα.

Στις 23 Νοεμβρίου, ο Μπόρις Τζόνσον πληρώθηκε 215.275,98 λίρες για να μιλήσει σε συνέδριο στη Λισαβόνα, που διοργανώθηκε από το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.


Ο Μπόρις Τζόνσον σε πρόσφατο συνέδριο που οργάνωσε το CNN στη Λισαβόνα / Φωτογραφία: Twitter
Πάνω από ένα εκατ. λίρες έχει κερδίσει ο Τζόνσον μετά την παραίτησή του

Εάν προσθέσουμε σε αυτά τα ποσά και την αμοιβή των 275.000 λιρών που είχε δηλώσει προηγουμένως για μια ομιλία σε σύνοδο κορυφής του ασφαλιστικού κλάδου στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ο κ. Τζόνσον έχει κερδίσει πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες από ομιλίες, από τότε που έφυγε από την Downing Street.

Στο διάστημα αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός και η οικογένειά του διέμεναν χωρίς ενοίκιο σε ένα ακίνητο που τους παραχώρησαν φίλοι τους, ο λόρδος και η λαίδη Μπάμφορντ.

Το τελευταίο μητρώο εσόδων του Μπ. Τζόνσον αποκαλύπτει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του εξακολουθούσαν να διαμένουν στο κατάλυμα που τους παραχώρησαν οι Μπάμφορντ, μεταξύ 12 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου.

Οι Μπάμφορντ, οι οποίοι είναι μακροχρόνιοι σύμμαχοι του κ. Τζόνσον, φιλοξένησαν προηγουμένως τη γαμήλια γιορτή τους αυτό το καλοκαίρι στο πολυτελές σπίτι τους στο Cotswolds.

Οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του κυρίου Τζόνσον

Ο λόρδος Μπάμφορντ είναι ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της JCB, ενώ η σύζυγός του ίδρυσε την εταιρεία αγροτικών καταστημάτων Daylesford Organic.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι Τζόνσον ζούσαν στο Νο10 της Downing Street, εντοπίστηκαν προμήθειες τροφίμων Daylesford να παραδίδονται στην οικία.

Ο λόρδος Bamford έκανε τακτικά μεγάλες πολιτικές δωρεές τόσο στο Συντηρητικό Κόμμα όσο και στον Μπόρις Τζόνσον προσωπικά.

Νωρίτερα φέτος -μετά την ανατροπή του από την εξουσία από βουλευτές των Τόρις-, σύμμαχοι του κ. Τζόνσον ισχυρίστηκαν ότι ήθελε να κυνηγήσει μία άλλη καριέρα φεύγοντας από το «νούμερο 10».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...