Κόσμος

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει κερδίσει πάνω από ένα εκατ. ευρώ από τις ομιλίες του από τότε που δεν είναι πια πρωθυπουργός

Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ) από τις ομιλίες που έδωσε από τότε που έφυγε από την ηγεσία της βρετανικής κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο, αναφέρει το πρακτορείο EFE την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμφερόντων που στάλθηκαν στο κοινοβούλιο του Λονδίνου, για τρεις ομιλίες τον Νοέμβριο ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε περισσότερες από 750.000 λίρες. Αυτές οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στην τραπεζική επενδυτική εταιρεία Centerview Partners, σε μια συνάντηση του σταθμού CNN Global που πραγματοποιήθηκε στην πορτογαλική πρωτεύουσα της Λισαβόνας, η τρίτη ήταν ένα άρθρο στην ινδική εφημερίδα Hindustan Times.

Ο πρώην συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός συγκέντρωσε άλλες 276.000 λίρες για μια ομιλία που δόθηκε τον Οκτώβριο ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλιστικών Πρακτόρων, γράφει η Agerpres. Ο Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτησή του τον Ιούλιο, αφού είχε αντισταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα απέναντι στους αμφισβητίες του ίδιου του κόμματος και τα σκάνδαλα που επισκίασε για ένα διάστημα ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, έκτοτε έχει ξεχωρίσει για την σταθερή υποστήριξή του στο Κίεβο, ιδίως μέσω της στρατιωτικής βοήθειας που προσφέρεται.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ