Κόσμος

Γαλλία-Τρομοκρατική επίθεση του 2016: Σε φυλάκιση 2 έως 18 ετών καταδικάστηκαν 8 κατηγορούμενοι

Ήταν 14 Ιουλίου όταν ο τυνησιακής καταγωγής Μοχάμεντ Μπουλέλ έριξε το φορτηγό που οδηγούσε πάνω στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου προκειμένου να θαυμάσει το σόου με τα πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Βαστίλλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκόρπισε το θάνατο σε μια απόσταση σχεδόν δύο χιλιομέτρων, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών.

Ο βασικός κατηγορούμενος και φίλος του Μπουλέλ, ο Μοχάμεντ Γκράιμπ, κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 ετών. Δύο άλλοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι ότι βοήθησαν τον Μπουλέλ να αποκτήσει όπλα καθώς και το φορτηγό που χρησιμοποίησε στην τρομοκρατική επίθεση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...