Κόσμος

Χάος στο Μαυροβούνιο: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών μπροστά στο Κοινοβούλιο

Αστυνομικοί στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου έριξαν δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρομένων μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την vijesti και όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, οι διαδηλωτές αντιτάχθηκαν στον νόμο για τον περιορισμό των εξουσιών του προέδρου. 

Πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στην αστυνομία και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαπεράσουν τον προστατευτικό φράχτη, μετά την οποία χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 12 Δεκεμβρίου, το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε τροποποιήσεις στον νόμο για τον πρόεδρο, οι οποίες περιορίζουν τις συνταγματικές εξουσίες του αρχηγού του κράτους. 

Ως αποτέλεσμα, αλλάζει η διαδικασία για τη χορήγηση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης. Το δικαίωμα αυτό, σύμφωνα με τις νέες τροπολογίες, περνά από τον πρόεδρο στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όσοι συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του κοινοβουλίου είπαν ότι οι τροπολογίες σχεδιάστηκαν για να καταρρίψουν τη συνταγματική τάξη. Οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν δρόμους στη χώρα και θα πραγματοποιήσουν μεγαλύτερη διαμαρτυρία το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...