Κόσμος

Βρετανία: Χωρίς θέρμανση τα νοικοκυριά - Πολικό ψύχος πλήττει τη χώρα

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξέδωσε πρόβλεψη ότι πολικό κύμα από την Αρκτική θα πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο. Το κύμα αυτό θα μπορούσε να ρίξει τη θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έως και τους -10C μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι οδηγοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες στους δρόμους, λόγω πάγου και άσχημων καιρικών συνθηκών, κάνοντας τα ταξίδια με τρένο να διαρκούν περισσότερο από το συνηθισμένο.

Η Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε οδηγίες, καλώντας τους πολίτες -και ειδικά τα ευπαθή άτομα- να έχουν σταθερή θεροκρασία στα σπίτια τους στους 18 βαθμούς Κελσίου τουλάχιστον, να φορούν επιπλέον ρούχα και να τρώνε ζεστό φαγητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν την πολυτέλεια να ακολουθήσουν αυτή τη συμβουλή, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Joseph Rowntree και η οικονομολόγος Rachelle Earwaker δήλωσε: «Ο επικίνδυνα κρύος καιρός προκαλεί ανησυχία. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να επιλέξουν ανάμεσα σε εππλέον χρέος και την υγεία τους».

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να διαρκέσουν για αρκετό καιρό.

«Οι μπόρες θα γίνουν πιο έντονες με αυξανόμενο κίνδυνο χιονιού καθώς προχωρά η εβδομάδα, ιδιαίτερα σε παράκτιες περιοχές ή σε υψηλότερα εδάφη» ανακοίνωσε το Met Office.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...