Κόσμος

Λονδίνο: Φιάσκο σε δημοπρασία-Αποσύρθηκαν επιστολές του Ντίκενς

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δύο επιστολές που παρουσιάζονταν γραμμένες από τον Κάρολο Ντίκενς τη δεκαετία του 1850, αποσύρθηκαν από δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν κορυφαίος ακαδημαϊκός τις χαρακτήρισε πλαστές.

Ο δρ Λίον Λίτβακ, ειδικός αναλυτής των επιστολών και των χειρογράφων του Ντίκενς, είπε στον Guardian: «Ο γραφικός χαρακτήρας είναι λάθος. Η υπογραφή που πάντα προδίδει. Έχω επιστολές από την ίδια περίοδο που θα επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για πλαστές».

Οι επιστολές με ημερομηνίες 29 Μαρτίου 1855 και 13 Νοεμβρίου 1858, απευθύνονταν στην αγαπημένη του Ντίκενς κατά τα νεανικά του χρόνια, Μαρία Μπέντνελ, με την οποία είχε ανανεώσει την επαφή και στον σύζυγό της, Χένρι Λούις Γουίντερ.

Ο Λίτβακ, αναπληρωτής καθηγητής βικτωριανών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κουίνς του Μπέλφαστ, έχει επιμεληθεί εκθέσεις του Ντίκενς σε μεγάλα ιδρύματα και οι οίκοι δημοπρασιών τον συμβουλεύονται για την αυθεντικότητα των χειρογράφων που τους αποστέλλονται.

Τόνισε ότι πλαστογραφίες «γίνονταν κατά καιρούς» και εξέφρασε την έκπληξή του που τα δύο γράμματα θα πωλούνταν περίπου 800 αγγλικές λίρες. «Ένα γράμμα στην αγαπημένη του Ντίκενς θα έπρεπε να πωλείται σε πολύ υψηλότερη τιμή» ανέφερε.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ευθεία επίθεση από τον Καραγκιούλ! «Ο χάρτης του Αιγαίου θα αλλάξει» – Προβλέπει «κατάρρευση» της Ελλάδας και βάζει στο στόχαστρο Θράκη και Κύπρο

Ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους, προβλέποντας αλλαγή του χάρτη στο Αιγαίο, απώλεια ελληνικών...