Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ίδιος με τη ναζιστική επιχείρηση για την εξόντωση των Εβραίων

Την Τετάρτη, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε την πιο σκληρή ανακοίνωση από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Κυρίαρχος Ποντίφικας συνέκρινε τον πόλεμο που διεξήγαγε η Ρωσία στην Ουκρανία με το σχέδιο των Ναζί να εξοντώσουν τους Εβραίους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφει το Agerpres .

«Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αυτή η επιχείρηση οδήγησε στην εξόντωση σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους εβραϊκής καταγωγής. Είθε η μνήμη αυτού του φρικτού γεγονότος να δώσει αφορμή για αποφάσεις και ενέργειες για την ειρήνη. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Βλέπουμε τι συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία. Ας προσευχηθούμε για ειρήνη», είπε ο κυρίαρχος ποντίφικας.

Η εφαρμογή της «Επιχείρησης Reinhardt» το 1942 και το 1943 στα στρατόπεδα εξόντωσης Belzec, Sobibor και Treblinka είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία περίπου 1,7 εκατομμυρίων Εβραίων και άγνωστου αριθμού Πολωνών, Ρομά και Σοβιετικών αιχμαλώτων πολέμου. Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία εξαπέλυσε μια στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «ειδική στρατιωτική επιχείρηση για τον αποναζισμό» της γειτονικής χώρας και για την προστασία της ρωσόφωνης κοινότητας στην ανατολική Ουκρανία.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ