Κόσμος

Μέρκελ: "Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής μου στη διευθέτηση του πολέμου της Ουκρανίας"

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Zeit, η Μέρκελ απάντησε στο ερώτημα πώς θα μπορούσε να τερματιστεί η σύγκρουση«Ειλικρινά, δεν ξέρω. Κάποια μέρα θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις. Οι πόλεμοι τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε η πρώην καγκελάριος.

Απαντώντας στο ερώτημα αν βρίσκεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της στη διευθέτηση, είπε ότι το ζήτημα αυτό «είναι εκτός συζήτησης». Παράλληλα, σύμφωνα με τη Μέρκελ, υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας ειρήνης «που θα υπαγορευθεί από τον υπόλοιπο κόσμο» και «μιας φιλικής ανοιχτής συζήτησης μεταξύ μας». «Δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο γι' αυτό», επισήμανε.

Μιλώντας για την πολιτική έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που ακολούθησε όταν ήταν καγκελάριος, η Μέρκελ σημείωσε ότι «πήρε αποφάσεις με τρόπο που είναι ξεκάθαρος σήμερα». «Ήταν μια προσπάθεια να αποτραπεί ακριβώς ένας τέτοιος πόλεμος. Το γεγονός ότι αυτό απέτυχε δεν σημαίνει ότι οι προσπάθειες ήταν λανθασμένες», δήλωσε η πρώην καγκελάριος, η οποία ήταν επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης για 16 χρόνια, από το 2005 έως το 2021.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»