Κόσμος

Κολομβία: 12 οι νεκροί στο λεωφορείο που θάφτηκε από κατολίσθηση

Η κατολίσθηση, που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, χτύπησε το λεωφορείο, όταν αυτό βρισκόταν μεταξύ των χωριών Πουέμπλο Ρίκο και Σάντα Σεσίλια στην επαρχία Ρισαράλντα, σε απόσταση περίπου 230 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογοτά.

«Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή την τραγωδία», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφος ο κυβερνήτης της Ρισαράλντα, Βίκτορ Μανουέλ Ταμάγια, ο οποίος πρόσθεσε ότι 5 άνθρωποι διασώθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες αναζήτησης και διάσωσης άλλων ανθρώπων.

«Όλη η δουλειά γίνεται για να ανακτηθούν τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο λεωφορείο», δήλωσε ο Ταμάγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Κάλι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, προς το Κοντότο, στην επαρχία Τσοκό.

 

Η Κολομβία έχει πληγεί από μια περίοδο ασυνήθιστα ισχυρών βροχοπτώσεων, που αποδίδεται στο φαινόμενο La Niña.

Από τις αρχές του 2022, περιστατικά που σχετίζονται με ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 216 ανθρώπους ενώ 538.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης. Ακόμα 48 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ