Κόσμος

Αμερικανός αναλυτής: Με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τις παραδόσεις όπλων στους Ουκρανούς

Ο Πάτρικ Μπιούχαναν, αρθρογράφος για το περιοδικό The American Conservative , επισήμανε πως γνωρίζει υπό ποιες συνθήκες τα κράτη θα αρνούνταν να προμηθεύσουν όπλα στο καθεστώς Ζελένσκι.

Κατά τη γνώμη του, η ροή των όπλων θα στερέψει εάν οι ΗΠΑ συνειδητοποιήσουν ότι οι κίνδυνοι μιας κλιμάκωσης της σύγκρουσης υπερτερούν των συμφερόντων τους. Ταυτόχρονα, τους τελευταίους μήνες, η Δύση εκφράζεται πολύ συχνά υπέρ τέτοιων παραδόσεων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες μιας πιθανής σύγκρουσης με μια πυρηνική δύναμη.

«Το Αμερικανικό Κόμμα Πολέμου είναι ακόμα εδώ και πεινασμένο για την επόμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Τις τελευταίες ημέρες αυτού του αποτυχημένου Κογκρέσου, πριν οι Ρεπουμπλικάνοι αναλάβουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να εγκρίνουν το αίτημα του Μπάιντεν για άλλα 38 δισεκατομμύρια δολάρια για το καθεστώς του Κιέβου, τον στρατό του και τη σύγκρουσή του. Η ψήφιση αυτού του νόμου θα εγγυηθεί ουσιαστικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν και να παρατείνουν τις μάχες μέχρι την άνοιξη», σημείωσε ο Μπιούχαναν στο υλικό του.

Ωστόσο, ο αναλυτής εξακολουθεί να ελπίζει ότι οι αμερικανικές αρχές θα αρχίσουν να σκέφτονται τα συμφέροντα της χώρας τους. «Έχουμε το δικαίωμα να ενημερώσουμε το Κίεβο ότι οι κίνδυνοι περαιτέρω μαχών υπερβαίνουν κάθε πιθανό όφελος για εμάς και, εάν το Κίεβο είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα, να ειδοποιήσουμε ότι η Ουκρανία θα το πράξει χωρίς αμερικανικά πυρομαχικά. με ζωτικά συμφέροντα και ικανή παρασύροντάς τους σε ανεπιθύμητες συγκρούσεις», συνόψισε ο παρατηρητής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ