Κόσμος

Λουκασένκο: Η Ουκρανία προσπαθεί να "σύρει" το ΝΑΤΟ στον πόλεμο με τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατηγόρησε την Πέμπτη την Ουκρανία ότι προσπαθεί να «σύρει» το ΝΑΤΟ στην ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο BELTA, σύμφωνα με την EFE. "Όλες οι υπηρεσίες των δυνάμεων ασφαλείας σημειώνουν αύξηση του αριθμού των προκλήσεων κοντά στα κρατικά σύνορα.

Η Ουκρανία, με κάθε πρόσχημα, προσπαθεί να σύρει τα στρατεύματα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση", ισχυρίστηκε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια συνάντησης για την πολιτική στρατιωτική κατάσταση στην περιοχή της Λευκορωσίας.

Κατά τη γνώμη του, απόδειξη αυτού είναι η πτώση του πυραύλου στο έδαφος της Πολωνίας, που η Δύση αρχικά πίστευε ότι ήταν ρωσικής προέλευσης, αλλά αργότερα εξέφρασε την άποψη ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να είχε εκτοξευθεί από την Ουκρανία και να έπεσε κατά λάθος στο πολωνικό έδαφος.

Ο Λουκασένκο επέμεινε ότι η Λευκορωσία "έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποφύγει έναν πιθανό αντίπαλο να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη εναντίον της χώρας του". Ωστόσο, ο ηγέτης από το Μινσκ ζήτησε από τις αμυντικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας να συνεχίσουν να παρακολουθούν συνεχώς οποιαδήποτε ένδειξη για πιθανή «προετοιμασία άμεσης επίθεσης κατά της χώρας μας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ