Πύραυλος Ground Based Interceptor
Κόσμος

Αυτή η ταξιαρχία θα "σώσει" τις ΗΠΑ από βαλλιστικό πύραυλο της Β. Κορέας (Εικόνες)

Η 100η Ταξιαρχία Πυραυλικής Άμυνας είναι η μόνη μονάδα του αμερικανικού στρατού υπεύθυνη για την κατάρριψη βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς της Βόρειας Κορέας.

Πώς Θα Καταρρίψουν Βορειοκορεάτικο Πύραυλο;

Η ταξιαρχία επιχειρεί το σύστημα Ground-Based Midcourse Defense (GBMD), μία συστοιχία από αισθητήρες που υποστηρίζουν το σύστημα ελέγχου του Exoatmospheric Kill Vehicle (EKV, δηλαδή "Όχημα Καταστροφής Εκτός Ατμόσφαιρας"). Τα EKV ανιχνεύουν, αναχαιτούν και καταστρέφουν εχθρικές κεφαλές στην μεσαία φάση πτήσης τους, έξω από την ατμόσφαιρα της γης.

Η 100η Ταξιαρχία Πυραυλικής Άμυνας είναι τμήμα της Διοίκησης Διαστημικής και Πυραυλικής Άμυνας του αμερικανικού στρατού, ενώ έχει έδρα στην πόλη Κολοράντο Σπρινγκς και στο Fort Greely της Αλάσκα. 

Τα επόμενα χρόνια, η αποστολή του GBMD θα εξελιχθεί λόγω του νέου προγράμματος της Υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας, το οποίο έχει υπολογιζόμενη αξία άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με αυτό το πρόγραμμα ο τωρινός αναχαιτιστικός πύραυλος εκτός ατμόσφαιρας των ΗΠΑ θα αντικατασταθεί από τον αναχαιτιστικό πύραυλο επόμενης γενιάς ονόματι Next-Generation Interceptor.

Η Εκπαίδευσή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με αναφορές Αμερικανών ανωτέρων της 100ης Ταξιαρχίας Πυραυλικής Άμυνας και του 49ου Τάγματος Πυραυλικής Άμυνας, όλα τα μέλη των μονάδων περνούν από ένα πολύ αυστηρό και απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. 

Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά με μία σειρά μαθημάτων διάρκειας εφτά εβδομάδων και πολύ υψηλών απαιτήσεων. Στις γραπτές εξετάσεις, οι εκπαιδευόμενοι απαιτείται να πετύχουν βαθμούς άνω των 90 τις εκατό. Το ίδιο απαιτητικές είναι και οι πρακτικές αξιολογήσεις από τις οποίες περνούν.

Όταν ο στρατιώτης τελειώσει αυτήν την σειρά μαθημάτων, περνά από πρόγραμμα πιστοποίησης που αφορά τα ατομικά του καθήκοντα. Προφανώς και αυτά τα καθήκοντα βασίζονται στον ρόλο που του δόθηκε από την ταξιαρχία. 

Η ομάδα εκπαιδεύεται ομαδικά ως ένα σύνολο σε ρεαλιστικά σενάρια συγκρούσεων, τα οποία σύμφωνα με τους Αμερικανούς είναι ιδιαίτερα προκλητικά, περίπλοκα και διαθέτουν υψηλή δυναμική. Οι απαιτήσεις που πρέπει να πληρεί η ομάδα είναι η ταχύτατη επεξεργασία μίας απειλής, η δημιουργία προτάσεων αντιμετώπισης στους ανωτέρους και η εκτέλεση ενεργειών βάση του τωρινού δόγματος USNORTHCOM των ΗΠΑ.

Η δυσκολία δεν σταματά όμως μόνο εκεί, μιας και τα αμερικανικά πληρώματα των συγκεκριμένων μονάδων περνούν ελέγχους από την Διοίκηση Διαστημικής και Πυραυλικής Άμυνας κάθε έξι μήνες. Έτσι πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση, για αυτό και δεν σταματούν ποτέ να εξασκούνται σε σενάρια συρράξεων.

GALLERY

Πύραυλος Ground Based Interceptor
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...