Κόσμος

Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζεις και να εργάζεσαι στο εξωτερικό

Εργαζόμενοι που αναζητούν εξαιρετική ποιότητα ζωής και χαμηλό κόστος διαβίωσης συρρέουν στη Βαλένθια της Ισπανίας, η οποία αναδείχθηκε η ιδανική πόλη για να ζει και να εργάζεται κάποιος που διαμένει μακριά από την πατρίδα του σύμφωνα με την κατάταξη Expat City Ranking 2022 του InterNations.

Στην κατάταξη Expat City 2022, με τις κορυφαίες πόλεις για όσους ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, μετά τη Βαλένθια βρίσκουμε το Ντουμπάι και την Πόλη του Μεξικού, πόλεις που διαπρέπουν όσον αφορά την ευκολία εγκατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έρευνα που πραγματοποίησε σε περισσότερους από 12.000 ερωτηθέντες το InterNations, μια διαδικτυακή κοινότητα εκπατρισθέντων με περισσότερα από 4,5 εκατ. παγκόσμια μέλη. Στην ανάλυση συμμετείχαν 50 πόλεις.

Η κορυφαία δεκάδα

 1. Βαλένθια
 2. Ντουμπάι
 3. Πόλη του Μεξικού
 4. Λισαβόνα
 5. Μαδρίτη
 6. Μπανγκόκ
 7. Βασιλεία
 8. Μελβούρνη
 9. Άμπου Ντάμπι
 10. Σιγκαπούρη
 • Η Βαλένθια κερδίζει την πρώτη θέση επειδή είναι «ένα ασφαλές μέρος με εξαιρετικό κλίμα, έντονη νυχτερινή ζωή και πολιτισμό, ευχάριστο αστικό περιβάλλον και εξαιρετικές ευκαιρίες για ταξίδια», ενώ εξακολουθεί να είναι «αρκετά προσιτή», σχολιάζει ο ιδρυτής του InterNations, Malte Zeeck.Είναι πολύ εύκολο για τους εκπατρισθέντες εργαζόμενους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μετακομίσουν στην Ισπανία χωρίς να υποβάλουν αίτηση για βίζα ή άδεια εργασίας, προσθέτει ο Zeeck. Και θα μπορούσε επίσης να γίνει το επόμενο μεγάλο hotspot μεταξύ των μη Ευρωπαίων εργαζομένων στο εξωτερικό: Το ισπανικό κοινοβούλιο ψήφισε πρόσφατα τον λεγόμενο νόμο Startups, ο οποίος περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου τύπου βίζας για ψηφιακούς νομάδες που αναμένεται να είναι διαθέσιμος μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.
 • Οι εκπατρισθέντες εργαζόμενοι στο Ντουμπάι που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, απολαμβάνουν μια ακμάζουσα κοινωνική σκηνή καθώς και καλές προοπτικές εργασίας και μια δημιουργική επιχειρηματική κουλτούρα.
 • Όσοι έρχονται στην Πόλη του Μεξικού την κατατάσσουν ψηλά όσον αφορά την εγκατάστασή τους και την αίσθηση ότι είναι σαν στο σπίτι τους, αλλά η πόλη βρίσκεται χαμηλά όσον αφορά τα μέτρα για το περιβάλλον, το κλίμα και την ασφάλεια.

Από την άλλη πλευρά, μεταξύ των τελευταίων τριών πόλεων είναι το Γιοχάνεσμπουργκ, η Φρανκφούρτη και το Παρίσι. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χαρακτήρισαν την πόλη της Νότιας Αφρικής μη προσιτή οικονομικά και ανασφαλή. Η Φρανκφούρτη της Γερμανίας και η γαλλική πρωτεύουσα απέσπασαν κακή βαθμολογία όσον αφορά την προσιτή στέγαση.

Η τελευταία δεκάδα

 1. Ρώμη
 2. Τόκιο
 3. Βανκούβερ
 4. Μιλάνο
 5. Αμβούργο
 6. Χονγκ Κονγκ
 7. Κωνσταντινούπολη
 8. Παρίσι
 9. Φρανκφούρτη
 10. Γιοχάνεσμπουργκ

Οι 50 πόλεις της ανάλυσης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ