Κόσμος

Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο θυμωμένους πολίτες στον κόσμο

Σχεδόν όλοι βιώνουν θυμό στην καθημερινή ζωή, είτε πρόκειται για απογοητεύσεις σχετικά με τα προς το ζην, είτε για την κατάσταση των μέσων μαζικής μεταφοράς, είτε για μια παρεξήγηση στη δουλειά. Η Παγκόσμια Έκθεση Συναισθημάτων 2021 της Gallup είχε ως στόχο να μετρήσει τα συναισθήματα (συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων θυμού) σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο θυμός τείνει να εκδηλώνεται συχνότερα σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ιδίως στη Μέση και Εγγύς Ανατολή.

Η Gallup διαπίστωσε ότι το 49% των ανθρώπων στο Λίβανο είχαν βιώσει θυμό την ημέρα πριν από την έρευνα, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί οπουδήποτε στον κόσμο. Μετά από πολυετείς οικονομικές αναταραχές και υψηλό πληθωρισμό, μια τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού κατέστρεψε μεγάλα τμήματα της πόλης το 2020, πυροδοτώντας για άλλη μια φορά την οργή κατά της κυβέρνησης της χώρας επειδή δεν εφάρμοσε μέτρα ασφαλείας ή δεν είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει όσους υπέστησαν ζημιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλά επίπεδα οργής μετρήθηκαν επίσης στην Τουρκία, η οποία αντιμετώπιζε ανεξέλεγκτο πληθωρισμό ακόμη και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και της οποίας η κυβέρνηση έχει πάρει μια στροφή προς τον αυταρχισμό τον τελευταίο καιρό. Οι Αρμένιοι, οι οποίοι βίωσαν μια αναζωπύρωση του πολέμου το 2020 με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν, είχαν επίσης αυξημένα επίπεδα θυμού. Μετά από χρόνια πολέμου, οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί έχουν επίσης έναν μακρύ κατάλογο θεμάτων για τα οποία είναι θυμωμένοι, ο οποίος περιλαμβάνει την έλλειψη βασικών δημόσιων υπηρεσιών σε πολλά μέρη των χωρών.

Το Μάλι και η Σιέρα Λεόνε ήταν οι πιο θυμωμένες χώρες εκτός της Μέσης Ανατολής, της Εγγύς Ανατολής και της Περσίας, με το 35% των ερωτηθέντων να έχουν βιώσει θυμό την προηγούμενη ημέρα.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...