Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αραβικά ΜΜΕ: Γιατί η Ουάσιγκτον επανέφερε τα drones MQ-9 Reaper στην Ελλάδα;

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες τα οκτώ διαβόητα αμερικανικά επιθετικά Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα (UAV) MQ-9 Reaper (Θεριστής), δημιουργώντας νέες ισορροπίες στο ζήτημα της επιτήρησης του Αιγαίου και της ευρύτερης περιοχής, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα τέσσερα MQ-9 Reaper έφτασαν στην Ελλάδα σε κούτες και μονταρίστηκαν στη Λάρισα ενώ τα επόμενα έφτασαν έτοιμα για επιχειρησιακή δράση από άλλες αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι UAV αυτού του τύπου είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν από τη Λάρισα αλλά ήταν παλαιότερης γενιάς και είχαν αποστολή την επιτήρηση περιοχών της Βόρειας Αφρικής με έμφαση την περιοχή της Υεμένης λόγω του εμφυλίου που ήταν σε εξέλιξη εκεί.

Η Ουάσιγκτον ανέπτυξε οκτώ drones, MQ-9 Reaper, σε αεροπορική βάση στην πόλη της Λάρισας, στην κεντρική Ελλάδα, αναφέρει η Arabia Defense.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper επανατοποθετήθηκαν στη βάση αφού αποσύρθηκαν νωρίτερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα echedoros-a.gr. 

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε αυτά τα drones, μαζί με τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους, στην προαναφερθείσα βάση στις 12 Νοεμβρίου.

Τα αεροσκάφη αυτά θα αναπτυχθούν για ένα χρόνο στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης στην Ευρώπη «EUCOM» και του ελληνικού στρατού στο πλαίσιο της κοινής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η ανάπτυξη των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων είναι μέρος των προσπαθειών για τη βελτίωση της συνεργασίας με τις συμμαχικές δυνάμεις και «να εξασφαλιστεί η συμβολή στη διαεπιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ», σημειώνει το δημοσίευμα.

 

Defense Arabia

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...