Κόσμος

Γερμανία: «Μπλόκο» σε Ρώσους μουσικούς ορχήστρας Έλληνα μαέστρου να παίξουν σε συναυλία

Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Konzerthaus Dortmund ανακοίνωσε πως η συναυλία της ρωσικής ορχήστρας θα δοθεί χωρίς τους μουσικούς που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Λέγαμε πάντα ότι όσοι έχουν εκφραστεί υπέρ του πολέμου ή υπέρ του Κρεμλίνου δεν θα επιτραπεί να παίξουν στον χώρο μας», δήλωσε ο Ραφαέλ φον Χένσμπρεχ.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε με την έγκριση του ιδρυτή και διευθυντή του μουσικού συνόλου, του Θεόδωρου Κουρεντζή. Υπήρξε «απόλυτη συμφωνία» των πλευρών, σύμφωνα με τον Χένσμπρεχ, ο οποίος έδωσε έμφαση στο ότι η απόφαση δεν σημαίνει πως αποκλείονται μουσικοί απλά και μόνο επειδή είναι Ρώσοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην απόφαση αναφέρθηκε πρώτο το Crescendo, εξειδικευμένο περιοδικό για την κλασσική μουσική.

Τέσσερα μέλη του συγκροτήματος έχουν κάνει σχόλια σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της Δύσης, ανάμεσά τους τενόρος ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στους ρώσους στρατιώτες με τη φράση «ο φασισμός μας επιτίθεται ξανά».

Σύμφωνα με τον Χένσμπρεχ, αποφασίστηκε συναινετικά να ληφθούν μέτρα. «Το τραγικό στην προκειμένη περίπτωση είναι (…) πως η ρωσική προπαγάνδα ξεκάθαρα είναι αποτελεσματική», έκρινε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Θα έρθουν νύχτα, θα την κάνουμε μέρα: Δοκιμάστηκαν στη Ρόδο οι αναβαθμισμένες ρουκέτες RM70-Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου M1117 (Βίντεο)

“Πήρε Φωτιά” η Κατταβιά από την “ΚΟΛΟΣΣΟΣ” του Στρατού- Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου Τροχοφόρου...