Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατροί-ήρωες κάνουν εγχείρηση καρδιάς...παρά το μπλακ άουτ από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο (βίντεο)

Τα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις έχουν προκαλέσει «μαζικές διακοπές ρεύματος» στην Μολδαβία. Τα νέα πλήγματα δημιουργούν περαιτέρω πίεση σε ένα ενεργειακό σύστημα που καταστρέφεται ταχύτερα από ό,τι μπορεί να επισκευαστεί.

Την ίδια ώρα ένα συγκλονιστικό βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Guardian, με τους γιατρούς σε νοσοκομείο του Κιέβου να κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε ένα παιδί την στιγμή που η πόλη έχει βυθιστεί το σκοτάδι λόγω ενός ακόμη μπλακ άουτ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με τον Borys Todurov, τον χειρουργό που κινηματογράφησε την επέμβαση, ήταν ήδη σε εξέλιξη όταν ξαφνικά διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. «Έτσι κάνουμε σήμερα εγχείρηση καρδιάς», είπε.

Στο Λβιβ μέσα σε διάστημα 30 ωρών πραγματοποιήθηκαν εννέα εγχειρήσεις μεταμόσχευσης οργάνων που προήλθαν από δωρητές.

Δείτε βίντεο του Guardian News:
 


«Σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 24 ωρών έγιναν δύο μεταμοσχεύσεις καρδιάς, συκωτιού και έξι νεφρών. Στις εγχειρήσεις αυτές εργάσθηκαν ομάδες αποτελούμενες από εκατοντάδες γιατρούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Στο ογκολογικό κέντρο στην περιφέρεια Τσερκάσκι έγιναν δύο εγχειρήσεις μεταμόσχευσης νεφρών.

«Οι δύο μεταμοσχεύσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα στο ίδιο χειρουργείο. Το νοσοκομείο λειτουργούσε με γεννήτριες» αναφέρει το υπουργείο. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC News Ukraina, Μιροσλάβα Πέτσα, οι γιατροί του Κιέβου πραγματοποιούσαν χειρουργική επέμβαση καρδιάς σε παιδάκι όταν κόπηκε το ρεύμα στο νοσοκομείο. Οι χειρουργοί συνέχισαν την επέμβαση, χρησιμοποιώντας τους φακούς κεφαλής.

«Ένα παιδί στο Κίεβο υποβαλλόταν σε εγχείρηση καρδιάς όταν τα φώτα στο χειρουργείο έσβησαν ξαφνικά. Με αυτόν τον τρόπο οι Ουκρανοί γιατροί πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις αυτές τις μέρες -- σε καταφύγια φορώντας φακούς κεφαλής» έγραψε η Πέτσα που ανέβασε βίντεο στο Twitter με τον διευθυντή του Καρδιολογικού Κέντρου του Κιέβου Μπορίς Τοντούροφ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...