Κόσμος

Αίγυπτος-Απίστευτη ανακάλυψη: Βρέθηκαν μούμιες με χρυσές γλώσσες στο Δέλτα του Νείλου (εικόνες)

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/11) το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, η σπουδαία αυτή ανακάλυψη έγινε στην περιοχή της Μενούφια, κοντά στο Κάιρο.

Οι τάφοι χρονολογούνται από διαφορετικές εποχές, συμπεριλαμβανομένης της Ύστερης και της Ελληνορωμαϊκής Περιόδου. Οι μούμιες δεν ήταν καλοδιατηρημένες, κάτι που υποδηλώνει ότι πιθανότατα οι τάφοι είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης αρκετούς σκελετούς τυλιγμένους με φύλλα χρυσού, αγγεία και υλικά που χρησιμοποιούνταν στη μουμιοποίηση.

Ο αρχαιολόγος Μπαχά αλ Νάγκαρ εξήγησε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ότι «η χρυσή γλώσσα αποσκοπούσε στο να διασφαλιστεί η ομιλία στη μεταθανάτια ζωή». Συμπλήρωσε ότι στη μουμιοποίηση «υψηλών προσώπων» ήταν σύνηθες να διακοσμούνται με χρυσό το προσωπείο, τα δάκτυλα των άνω και κάτω άκρων και η γλώσσα. Και αυτό γιατί ο χρυσός αντέχει στον χρόνο και διατηρεί τη λάμψη του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...