Κόσμος

Βρετανία: Οι "ευρωσκεπτικιστές" παροτρύνουν την κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το Ελβετικό μοντέλο

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του Σούνακ θα επιδιώξει να επιδιώξει εμπόριο "χωρίς τριβές" με την ΕΕ, από την οποία η Βρετανία αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2020. Η εφημερίδα ανέφερε ότι μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να έχει ως πρότυπο τη σχέση της Ελβετίας με την ΕΕ, αλλά ότι αυτό δεν θα περιλάμβανε επιστροφή στην ελευθερία των μετακινήσεων.

Η Ελβετία έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ, αλλά σε αντάλλαγμα πρέπει να αποδεχθεί όρους, συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης κυκλοφορίας και των πληρωμών στον προϋπολογισμό του μπλοκ, ένα μοντέλο που είχε απορριφθεί προηγουμένως από τους Βρετανούς υπουργούς κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως "η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το Brexit" και πως "αυτές οι αναφορές είναι εντελώς αναληθείς".

Ο Σάιμον Κλαρκ, πρώην υπουργός, ήταν μεταξύ εκείνων που επέκρινε κάθε υπόνοια ότι η Βρετανία θα μπορούσε να επιδιώξει μια συμφωνία ελβετικού τύπου. Είπε στο Twitter ότι ελπίζει και πιστεύει ότι μια συμφωνία ελβετικού τύπου "δεν είναι κάτι που εξετάζεται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ντέιβιντ Φροστ, πρώην επικεφαλής διαπραγματευτής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το Brexit, δήλωσε ότι αν οι ισχυρισμοί αληθεύουν, ελπίζει ότι "η κυβέρνηση θα σκεφτεί καλύτερα αυτά τα σχέδια, γρήγορα".

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα της εκστρατείας για την αποχώρηση από την ΕΕ, δήλωσε στο Twitter: "Αυτό το επίπεδο προδοσίας δεν θα συγχωρεθεί ποτέ".

Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί της Βρετανίας πάνε από κρίση σε κρίση μετά την ψηφοφορία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, η οποία οδήγησε σε χρόνια δύσκολων διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για μια συμφωνία εξόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι το ελβετικού τύπου μοντέλο σχέσεων με την ΕΕ ήταν ακατάλληλο για τη Βρετανία, επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να ευθυγραμμιστεί με τους νόμους της ΕΕ χωρίς να έχει λόγο επ' αυτών και να συμφωνήσει στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων της ΕΕ.

Η Βρετανία βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με την ΕΕ σχετικά με το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, ένα μέρος της συμφωνίας για το Brexit που επέβαλε ελέγχους σε ορισμένα αγαθά που μεταφέρονται στη Βόρεια Ιρλανδία από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των ανοικτών χερσαίων συνόρων της με την Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...