Κόσμος

Ξενοδόχος στην Βρετανία αρνήθηκε 1 εκατ. λίρες από το Υπ. Εσωτερικών για τη στέγαση αιτούντων άσυλο

Ένας ξενοδόχος στο Ηνωμένο Βασίλειο απέρριψε προσφορά άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών από πρακτορείο που ενεργεί για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών για να μετατρέψει το ξενοδοχείο του σε κατάλυμα για αιτούντες άσυλο, όπως προέκυψε.

Ο Richard Martin, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του 3 αστέρων Blazing Donkey Country Hotel στο Sandwich του Kent, αποκάλυψε ότι του προσφέρθηκαν 1.080.000 λίρες Αγγλίας και εγγύηση για 100% πληρότητα για τουλάχιστον 12 μήνες στο ξενοδοχείο, εάν επέτρεπε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη στέγαση αιτούντων άσυλο.

Το αφεντικό του ξενοδοχείου δήλωσε ότι απέρριψε την πρόταση καθώς "δεν μπορούσε να σκεφτεί κάτι πιο παράλογο". Εξήγησε ότι θα έπρεπε να απολύσει το προσωπικό του εστιατορίου και να ακυρώσει εκατοντάδες γάμους που είχαν κλειστεί στο χώρο.

"Ξοδέψαμε 30 χρόνια για να χτίσουμε την επιχείρηση, αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν", δήλωσε ο Martin στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Kent Online.

"Δεν εξετάσαμε καθόλου την προσφορά (...), καθώς η φήμη μας θα είχε καταρρεύσει εν μία νυκτί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


"Ειλικρινά, η σύζυγός μου και εγώ νιώσαμε απέχθεια και πολύ θυμωμένοι που σκέφτηκαν ότι θα το σκεφτόμουν ποτέ", πρόσθεσε.

Ο Martin δήλωσε ότι "δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μας προσέγγισαν καν, καθώς το πρακτορείο που ενεργούσε για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών "πρέπει να γνώριζε" ότι η μετατροπή του καταλύματος σε εγκατάσταση για αιτούντες άσυλο θα είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση ορισμένων υπαλλήλων και την ακύρωση εκατοντάδων γάμων.

Υπάρχουν πλέον πάνω από 200 ξενοδοχεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν αποδεχτεί συμβάσεις για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο με κόστος 7 εκατομμύρια λίρες την ημέρα για τους φορολογούμενους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Μάρτιν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "ουσιαστικά γίνεται διασπαστής της ξενοδοχειακής βιομηχανίας" και πρόσθεσε ότι ελπίζει "κανένας άλλος ξενοδόχος στην κομητεία που αξίζει το αλάτι του να εξετάσει αυτή την ύπουλη προσέγγιση".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...