Κόσμος

Washington Post: Αυτή είναι η πόλη «καταφύγιο» των Ρώσων

Το Ντουμπάι, η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, φιλοξενεί μια μεγάλη συσσώρευση Ρώσων όπως ανέφερε σε η Washington Post σε ρεπορτάζ της από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Οι Ρώσοι πάντα συνέρρεαν εδώ κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων εποχών, λέει, αλλά τώρα είναι κυρίως λόγω του πολέμου και των κυρώσεων και όχι λόγω του σκληρού χειμώνα. Ένα παράδειγμα είναι ο Sergei Tulinov, 35 ετών, καλλιτέχνης τατουάζ από το Καλίνινγκραντ, ο οποίος πούλησε την επιχείρησή του και μετακόμισε στο Ντουμπάι λίγο μετά την ανακοίνωση της μερικής στρατιωτικής κινητοποίησης από τη Ρωσία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επέλεξε το Ντουμπάι λόγω του υψηλού βιοτικού επιπέδου, των χαμηλών φόρων και των απλών απαιτήσεων βίζας για τους Ρώσους, λέγοντας ότι "δεν έχει το είδος της ρωσοφοβίας που αυξάνεται σε άλλα μέρη του κόσμου λόγω του πολέμου".

"Αυτή η κοσμοπολίτικη πόλη-κράτος στα πλούσια σε πετρέλαιο Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει από καιρό τοποθετηθεί ως ένα αδέσμευτο καταφύγιο για τον παγκόσμιο πλούτο και τη χρηματοδότηση. Τώρα, η απόφαση των ΗΑΕ να μην συμμετάσχουν στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει μετατρέψει το Ντουμπάι σε νέο κόμβο για τους Ρώσους που αναζητούν την τύχη τους και βλέπουν μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου κλειστό γι' αυτούς", έγραψε το αμερικανικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...