Κόσμος

Τέξας: Δάσκαλος λέει στους μαθητές του ότι θεωρεί τη φυλή του ανώτερη

Σε «διαθεσιμότητα» έχει τεθεί ένας δάσκαλος γυμνασίου στο Τέξας, ο οποίος είπε στους μαθητές του μέσα στην τάξη ότι η κοσμοθεώρησή του είναι εκείνη του εθνοκεντρισμού, και ότι «θεωρεί την φυλή του ανώτερη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με την Daily Mail η εξοργιστική δήλωση του εκπαιδευτικού έγινε κατά τη διάρκεια του μαθήματος στο Γυμνάσιο Bohls στην πόλη Πφλάγκερβιλ, μπροστά σε μαθητές διαφόρων φυλών, οι οποίοι - όπως είναι φυσικό - αντέδρασαν.

Κάποιοι από τους μαθητές κατέγραψαν με την κάμερα του κινητού τους την ανάρμοστη συζήτηση. Στο βίντεο, ο δάσκαλος ακούγεται να λέει «Βαθιά μέσα μου, βλέπω τον κόσμο εθνοκεντρικά, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρώ τη φυλή μου ως την ανώτερη». «Άρα οι λευκοί είναι καλύτεροι απ' όλους;» ρωτάει ένας μαθητής. «Άφησέ με να ολοκληρώσω. Νομίζω ότι όλοι σκέφτονται έτσι, απλώς δεν είναι αρκετά ειλικρινείς για να το παραδεχτούν».

«Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, συμπαθώ όλους τους ανθρώπους», σχολιάζει ένας άλλος μαθητής. «Είπα εγώ ότι δεν τους συμπαθώ;» αποκρίνεται ο δάσκαλος.

Όταν ένας μαθητής ζήτησε από τον εκπαιδευτικό να διευκρινίσει εάν παραδέχεται ότι είναι ρατσιστής, εκείνος είπε ότι θεωρεί πως όλοι οι άνθρωποι είναι ρατσιστές σε αυτό το επίπεδο και ότι ο ίδιος προσπαθεί να είναι ειλικρινής.

«Για ένα διάστημα σας σεβόμουν, αλλά τώρα...» σχολιάζει ένας μαθητής, με τον φίλο του να σπεύδει να συμφωνήσει ότι τα λεγόμενα του καθηγητή χάλασαν την εικόνα που είχαν για εκείνον.

Το βίντεο που πόσταραν μαθητές online έγινε viral και το κοινοποίησαν πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του μουσικού παραγωγού Southside, ο γιος του οποίου ήταν στην τάξη.

«Αυτή η μ@@κια είναι θλιβερή, συμβαίνει στο Όστιν του Τέξας. Με πονάει που το βλέπω, έχω χάσει τα λόγια μου από την οργή μου αλλά θα υποστηρίξω το παιδί μου και τα άλλα μαύρα και ισπανόφωνα παιδιά σε αυτό το βίντεο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Southside στην ανάρτησή του.

Εθνοκεντρισμός είναι η χρήση της ιδιαίτερης εθνικής κουλτούρας ή πολιτισμού ως μέτρο σύγκρισης και κριτικής θεώρησης άλλων κουλτουρών ή πολιτισμών, περικλείοντας συχνά και την πεποίθηση για την ανωτερότητα της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ