Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Politico: Πώς ο Πούτιν ως έμπειρος κατάσκοπος της KGB εκβιάζει, διχάζει και μπερδεύει τους εχθρούς του!

Σε ένα εκτενές άρθρο το Politico, προσπαθεί να κατανοήσει τις αντιφατικές, όπως τονίζει, κινήσεις του Πούτιν. 

Για χρόνια, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε πίσω σε ορισμένες αποφάσεις και έλεγε ψέματα για άλλες, καθιστώντας πολύ δύσκολη τη διάκριση μεταξύ της τακτικής του υπεκφυγής και της καθαρής μυθοπλασίας, οπλίζοντας τον εαυτό του με αυτόν τον τοξικό συνδυασμό για να εκβιάσει, να διχάσει και να μπερδέψει τους εχθρούς, γράφει το Politico. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Λίγε ημέρες πριν, η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία εξαγωγής των σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, και αμέσως μετά πήρε πίσω την απόφαση,  διαμηνύοντας τρομακτικές απειλές για πιθανές πυρηνικές επιθέσεις, σχολιάζει το potilico.  

Και συνεχίζει, αυτή την εβδομάδα ο Πούτιν απέσυρε τις δυνάμεις του από την Χερσώνα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, δήλωνε πως η πόλη ήταν, είναι και θα παραμείνει ρωσική.

Πώς θα πρέπει να ερμηνεύσει ο κόσμος τις εντελώς αντιφατικές δηλώσεις και ενέργειες του Πούτιν;, διερωτάται.  

Και όσον αφορά τη χρήση πυρηνικών όπλων, τι πρέπει τελικά να πιστέψουμε; Ποια είναι η αξία των όσων δηλώνει το Κρεμλίνο, πως δεν έχουν σκοπό, να χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο εναντίον της Ουκρανίας;

Για τη Ρωσία, η ασυνέπεια είναι αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της για την εξωτερική πολιτική, ειδικά επί Πούτιν, παρατήρησε η Φιόνα Χιλ, πρώην αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Ορισμένοι ειδικοί στον πρώην σοβιετικό χώρο υποστηρίζουν ότι οι δυτικές κυβερνήσεις αδυνατούν να κατανοήσουν την αλλαγή κατεύθυνσης στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας και πολύ συχνά δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ ανατροπών πολιτικής και εσκεμμένων παραποιήσεων.

Το 2013, ένα χρόνο πριν η Ρωσία προσαρτήσει παράνομα την Κριμαία, που κατέλαβαν και απέκλεισαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Συμφερούπολης και τις στρατιωτικές βάσεις στην ουκρανική χερσόνησο. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο συγκεκριμένα, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν εξαπολύσει μπαράζ πυραύλων στα αεροδρόμια του Χάρκοβο και του Κιέβου, το Κρεμλίνο και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι αρνιόνταν, ότι ο Πούτιν θα εισέβαλε και θα κατακτούσε την Ουκρανία. Η συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία στα ανατολικά και βόρεια της χώρας ήταν μέρος μιας σειράς κανονικών στρατιωτικών ασκήσεων, ανέφεραν.

Τώρα, στις αρχές του έτους, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωνε πως οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία είχε επιθετικά σχέδια είναι «παράλογοι». Ο υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ, επέμεινε ότι «δεν θα γίνει πόλεμος», διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο.

Μπλόφες του Πούτιν ή αποτυχημένες προσπάθειες της Δύσης, να κατανοήσει την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας;

Ήταν όλες αυτές οι δηλώσεις καθαρά για να τους αιφνιδιάσουν ή μήπως το Κρεμλίνο άλλαξε πραγματικά γνώμη την τελευταία στιγμή;

Σύμφωνα με τους αναλυτές που ειδικεύονται στον πρώην σοβιετικό χώρο... υποστηρίζουν ότι οι δυτικές κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να κατανοήσουν την μεταβαλλόμενη κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.

Νομίζω ότι [ο Πούτιν] πράττει ανάλογα με το τι επικρατεί εκείνη την στιγμή, αναζητώντας παράλληλα τις αδυναμίες της Δύσης, ώστε να τις εκμεταλλευτεί, είπε ο Ντέιβιντ Κράμερ, πρώην βοηθός υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Β. Μπους.

Ο Πούτιν σκέφτεται όπου υπάρχει χάος, υπάρχουν ευκαιρίες, επομένως η σύγχυση και η εξαπάτηση είναι όλα μέρος της «εκπαίδευσης των κατασκόπων», δήλωσε η Orysia Lutsevych, ερευνήτρια στο βρετανικό Chatham House.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Πούτιν δοκιμάζει τα όρια του δυνατού, όπως με τη συμφωνία για τα σιτηρά, και αν η αντίπαλη πλευρά δείξει δύναμη και αποφασιστικότητα, κάνει μια αναστροφή 180 μοιρών. 

Η απόφαση του Πούτιν να διατάξει μερική κινητοποίηση τον Σεπτέμβριο, αφού επέμεινε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί, ήταν μια επιχείρηση παραπλάνησης του κοινού του. Είχαν κινητοποιηθεί μυστικά αρκετό καιρό πριν και [ο Πούτιν] έκανε τη δημόσια ανακοίνωση την κατάλληλη στιγμή.

Η Κίνα επηρέασε την απόφαση του Πούτιν να σταματήσει τις πυρηνικές απειλές. Οι απειλές, ήταν ένας τρόπος να αυξηθούν οι εντάσεις για να δοκιμαστούν τα πράγματα και να δει ποια θα είναι η απάντηση, τονίζει η Emily Ferris, αναλύτρια στο Royal United Services Institute.


Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...